Gazete Vatan Logo

Sağanak yağış geliyor

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiği İstanbul'da yarın hissedilen sıcaklık 40 dereceye kadar çıkacak. Salı günü ise sıcaklıklarda birkaç derecelik düşüşle birlikte sağanak yağış bekleniyor. Diğer taraftan Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'da bugün öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Sağanak yağış geliyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 5 ilde gök gürültülü sağanak etkili olacak. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan çevrelerinde öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyretmesi beklenen bölgede, rüzgar, kuzeyli yönlerden hafif, yağış anında yer yer orta kuvvette esecek.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığının Tunceli'de 34, Iğdır'da 33, Erzincan'da 30, Ağrı'da 29, Erzurum'da 26, Kars'ta 25 ve Ardahan'da 24 derece olacağı öngörülüyor.

İstanbul'da sıcaklıklar artacak ardından sağanak gelecek

İstanbul'da hava sıcaklığı bugün 32 derece. Yarın 34 dereceye çıkması, hissedilen sıcaklığın ise 40 derece olması bekleniyor.

Salı günü ise hava sıcaklığında düşecek ve sağanak yağış etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan tahminlerde, salı, çarşamba ve perşembe günleri İstanbul'da sağanak yağış olacağı bilgisi yer aldı.

Haberin Devamı