Gazete Vatan Logo

Doğru rengi seçin hayatınız değişsin

Kendi renginizin ne olduğunu merak ediyor musunuz? Bireysel stil ve renk şifresi danışmanlığı yapan Zeynep Tarhan Muslu’dan renk analizinin şifrelerini verdi.

Doğru rengi seçin hayatınız değişsin

Profesyonel anlamda kendi renginizin ne olduğunu merak ediyor musunuz? Bireysel stil ve renk şifresi danışmanlığı yapan Zeynep Tarhan Muslu renk eğitimleri vererek kadınların hayatına renk katarak doğur imaj yönetimini ve gardırop düzenini sağlıyor. Zeynep hanım renklerin şifrelerini de şöyle anlatıyor, “Renk şifresi toplumun her kesimi tarafından ‘ulaşılabilir lüks’ olarak tanımladığımız bir renk hizmeti. Kalabalık tüketim toplumu içerisinde renk seçimleri aslında en temel dayanağımız. Birçok kararımızı aslında kişisel renk seçimlerimiz ile veriyoruz ama çoğunlukla farkında olmuyoruz. Renklerle ilgili iç sesimizi dinlemeyi modern dünyada tamamen unutmuş durumdayız. Moda ya da trendleri takip etsin ya da etmesin herkesin bir renk farkındalığı geliştirmesi çok önemli. Biz bu renk farkındalığını, kişisel renk eğitimiyle beraber geliştiriyoruz. Herkes her rengi giyebilir ama her tonunu giyemez, ton ayarı bilgisinin kişisel imaj ve algı yönetiminde ciddi faydaları var.’’.

3 saniyede çarpıcı bir imaj

Haberin Devamı

Doğru renk şifresi ile hayatımızdaki birçok şeyi de değiştirebilmenin mümkün olduğunu belirten Muslu, ‘‘Bence en çok fayda sağladığımız nokta, çok düşük bütçelerle gardrop oluşturulabilmesi. Kişi renk seansı sayesinde bir kez ayırdığı bütçe ile hayatı boyunca nokta atışı yaparak alışveriş yapmayı garanti ediyor. Diğer çok önemli etkisi ise verilen imaj ile ilgili. Doğru renk şifresini giyen kişiler yeni ortamlara girdiklerinde, el sıkışmadan hatta henüz konuşmadan, ilk 3 saniye içerisinde çarpıcı ve akılda kalıcı bir imaj oluşturuyor. Bu özellikle, iş görüşmeleri, ilk buluşmalar, ekran önü için oldukça önemli. Tüm bunların yanı sıra, renk şifresine uygun giyinen kişiler açık ara farkla makyajsız halde genç, dinamik ve sağlıklı bir görünüm elde ediyor. Renklerin yarattığı küçük göz oyunlarıyla makyajsız bile etkileyici ve genç görünmek mümkün. Renk şifresi tamamen kişiye özeldir, tek yumurta ikizlerinin bile renk özellikleri birbirinden farklı olabilir.’’ diyor.

18 farklı renk grubunun farklı tonları var

Haberin Devamı

Renk grupları kendi içerisinde baskın renk özelliklerine göre bölümleniyor. Kapsamlı bir çalışma neticesinde 18 renk grubuna ulaşıyoruz. 18 grubun renk tonları birbirinden farklı olduğu gibi, imajları ve stilleri de bambaşka. Renk ton ayarı çok ince farklarla belirleniyor. Dolayısıyla aile ya da ırk burada belirleyici değil. Tek yumurta ikizleri bile çoğunlukla farklı renk grubundan çıkıyor.

Alışverişte nokta atışı

Renk şifresinin renk ile ilgili seçim yapılan her alanda kullanılabildiğini söyleyen Muslu, bunun özellikle tekstil, kozmetik, mimari ve iç mimari alanlarında hem tüketiciyi hem de üreticiyi ilgilendiren bir konu olduğunu şöyle anlatıyor, ‘‘Kişisel Renk Şifresi’ni bilen tüketici odaklı ve çok az para harcayarak alışveriş yapar. Dünyadaki tüm tonlar arasından sadece size yakışanları ve bu tonları hangi oranda ne yoğunlukta eşleştireceğinizi öğreniyorsunuz. Alışverişinizi doğal olarak nokta atışı yapıyorsunuz. Kısa zamanda, düşük bütçeyle etkili bir görünüm yakalıyorsunuz. Bu tüketiciler için hayat boyu kullanabildikleri değerli bir bilgi. Renk şifresini uygulayan tüketici ürününü sezon içerisinde seriler elinde yığılmadan satabiliyor.’’

Haberin Devamı