Gazete Vatan Logo

Doğan Cüceloğlu'ndan anlamlı ve güçlü bir yaşam için tavsiyeler

Kanal D Haber sunucusu deneyimli haberci Deniz Bayramoğlu sordu, Doğan Cüceloğlu yanıtladı; bu çalışmayla Cüceloğlu, seksen yılı aşkın ömrünün bir birikimi olarak, herkesin merak ettiği “hayati” sorulara en samimi cevaplarını sunuyor. Kronik Kitap tarafından yayımlanan Var mısın?, ilk baskısı 100 bin adetle raflardaki yerini aldı.

Doğan Cüceloğlu'ndan anlamlı ve güçlü bir yaşam için tavsiyeler

Doğan Cüceloğlu yalnızca psikoloji kariyeriyle değil, insan hayatına dokunan ve insana dair her hikâyeden şifa çıkarabilen bilgeliğiyle bu coğrafyanın en önemli ilim insanlarından biri… Türkiye’de doğup büyümüş biri olarak, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içinde inceleyen pek çok eser kaleme aldı. Fakat bir de söylenmemiş olanlar var, yazılmamış olanlar... Kendi hayalleri, ümitleri, başarıları-başarısızlıkları; kısacası o çok üretken ve çalkantılı hayatının damıtılmış hâli… Bir hayat muhasebesi ve hayatının her ânına ilmek ilmek işlediği dersler… Var mısın? her bir bölümü, her bir cümlesi ile herkesin kendinden bir şeyler bulacağı, insana dair bir tanıtım kılavuzu.

“Bana göre hayatın anlamı ‘kes¸if’tir. Hayat bir kes¸if yolculugˆudur. Neyi kes¸fedeceksin? Öncelikle özünü, kendini,” diyen Cüceloğlu, birey olmak, ekip olmak, sorumluluk almak ve yaşamın anlamını inşa etmek üzerine çok kıymetli anekdotlar sunuyor. Doğarken getirdiğimiz potansiyelin farkına varıp onu geliştirmenin öneminden bahsediyor. En önemlisi de biz 21. yüzyıl insanlarının yaşadığı çıkmazlara dokunuyor: İnsan kendini nasıl keşfeder? Zor günleri, umutsuzluğu nasıl aşarız? Hayatın anlamı nedir? Nasıl ayağa kalkarız? Yaşam neleri ödüllendirir? “Biz” olmak için neler yapılmalıdır?

Haberin Devamı

Rehber niteliğindeki bu çalışmayla ömürlük bir macera, altını çize çize okuyacağınız anekdotlar ve uzun bir keşif yolculuğu sizi bekliyor.