Gazete Vatan Logo

Dizelle ‘full’leyecek

Honda Türkiye, Şekerpınar tesisinde üretmeye başladığı dizel Civic Sedan’la 50 binlik kapasiteyi seneye dolduracak. İhracat pazarlarını artıracak

Dizelle ‘full’leyecek

Honda Türkiye’nin Şekerpınar fabrikasında ürettiği 10’uncu jenerasyon Civic, uğur getirdi. 8 yıl aradan sonra ikinci vardiyaya geçen şirket esas patlamayı merakla beklenen dizel Civic’le gerçekleştirecek. Honda Türkiye, dizel Civic Sedan’la fabrikanın 50 bin adetlik üretim kapasitesini zorlayacak. Dizel Civic’le 33 olan ihracat pazarları daha da genişleyecek. Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerini Civic gönderdiği ülkeler arasına ekleyecek. Hedef 2019’da Şekerpınar tesisinde tam kapasiteye ulaşarak,

yılların hayali ikinci yerli Honda modelini Türkiye’ye çekebilmek.

Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, Honda Türkiye’nin 2017’de 35 bin adet seviyesinde olan toplam üretiminin bu yıl 40 bin adede ulaşacağını söyledi.

Satış rekoru kıracak

Civic sedan dizelin sadece Şekerpınar fabrikasının bantlarından ineceğine dikkat çeken Tsumura, otomobile hem yurt içinden hem yurt dışından yoğun ilginin olduğunu kaydetti.

Tsumura, “Civic Sedan’la ihraç pazarlarımızın sayısı 6’dan 33’e çıktı. İhracat noktasında dizel talep eden her ülkeyi karşılayabilecek durumdayız. Avrupa’daki her ülkeye ihracat için görüşmeler devam ediyor. Kuzey Afrika ülkeleriyle de temas halindeyiz. 2018 yılı ihracat hedefimiz 15 bin adet” dedi.

Haberin Devamı

Geçen yıl Civic’in yakaladığı başarıyla Türkiye’de satışlarını yüzde 29 artırarak tarihi satış rekoru kırdıklarının altını çizen Takuya Tsumura, şöyle devam etti:

“2017’de 19 bin 171 adet Civic sattık. Toplamda 26 bin 421 adede ulaştık. Bu yıl da müşterilerimizin uzun yıllardır yollara çıkmasını beklediği dizel motorlu Civic sedan ile yeni bir tarihi rekor kıracağız. 2018’de 6 bin adedi dizel olmak üzere toplam 25 bin Civic sedan satmayı hedefliyoruz. Toplam satışlarımız da 32 bine ulaşacak” dedi.

Honda Türkiye Başkanı, iç pazarın geçen yıl ile aynı seviyede gerçekleşmesini beklediklerini ekledi.

Dizel Civic 100 km’de 3.4 litre harcıyor
CIvIc Sedan’da 120 beygir güç ve 300 Nm tork üreten 1.6 litre i-DTEC turbo motor yer alıyor. 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilen araç, 0’dan 100 km/s hıza 9.9 saniyede ulaşıyor. Dizel Civic,
100 kilometrede ortalama 3.4 litrelik yakıt tüketimiyle öne çıkıyor. Otomobil, Premium, Elegance ve Executive olmak üzere 3 farklı donanım paketiyle satılacak.
Premium donanım seviyesinde; 16 inçlik alaşım jantlar, otomatik yanan farlar, adaptif hız sabitleme sistemi, ısıtmalı ön koltuklar ve 8 hoparlörlü 180 Watt gücünde ses sistemi yer alıyor.
50 bin
Honda Türkiye, Şekerpınar’ın 50 bin adetlik üretim kapasitesini önümüzdeki yıl tam olarak doldurmayı planlıyor. Fabrika bu sayede ikinci Honda modeli Türkiye’ye çekebilecek. İngiltere’nin Brexit kararı sonrası yeni model yatırımında Türkiye’nin şansı artıyor.

Haberin Devamı