Gazete Vatan Logo

Diyarbakırlı fit oluyor

Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi B-fit’lerin sayısı 222’ye ulaştı. En iyi ciroyu yılın ilk 9 ayında yaklaşık 400 bin TL ile Diyarbakır yaparken, onu İzmir Üçyol ve Sivas İstasyon şubesi izledi.

Diyarbakırlı fit oluyor

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de spor bilinci artıyor. Daha doğru bir ifadeyle her gün spor salonlarına kayıt sayısı yükseliyor. Bunda sağlık sektörünün insanları obeziteyle savaşmak için spora yönlendirmesinin de büyük payı var. Fakat kaydını yaptırmasına ve yıllık ücretini peşin ödemesine rağmen düzenli olarak spora gitmeyenler çoğunluğu oluşturuyor. Kayıt yaptıran her 10 kişiden 9’u spora 1 ay bile devam etmeden bırakıyor. Öyle ki Türkiye’de ücretsiz spor tesisleri oranı birçok bölgede yüzde 75’lere kadar çıkmasına rağmen spor yapma oranlarında herhangi bir yükselme de gözlemlenmiyor.

500 kadın istihdamı

Hem bu oranı yükseltmek hem de kadınların iş hayatında daha fazla yer almasını sağlamak için 2006’da yola çıkan Aslı Olgun ve Bedriye Hülya kardeşler, Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi B-fit’i kurdular. Şirket, bugün Türkiye’nin 50 şehrinde tam 222 franchise şubesi ile büyümeye devam ediyor. Şimdiye kadar 250’den fazla kadına girişimci olma imkanı sağlayan B-fit, 500’den fazla kadına da istihdam yarattı. Her 10 kişiden 9’u sporu bırakırken kurdukları sistemle bu oranı düşürdüklerini belirten Olgun, “Bizim 13 ile 75 yaş aralığında 351 bin üyemiz var. Bunlardan 128 bini üyeliklerini yenilemiş. Yani yüzde 10 devam etme oranını biz yüzde 36.5’a kadar çıkardık” dedi.

Haberin Devamı

Hedef Alanya ve Ağrı

Aylık üyeliklerin 75 TL’den 125 TL’ye kadar değiştiği B-fit’in 2018 yılı cirosu Eylül sonu itibarıyla yaklaşık 17 milyon TL’ye ulaştı. En yüksek cirolar 396 bin 151 TL ile Diyarbakır, 382 bin 742 TL ile İzmir Üçyol ve 325 bin 438 TL ile Sivas İstasyon Caddesi’nde yapıldı. 2018 sonu ciro hedefi 21 milyon TL olarak belirlendi. Olgun, henüz gidemedikleri şehirlerde mutlaka şube açmak istediklerini belirterek, “Önceliklerimiz arasında Hakkari, Afyon, Alanya, Kayseri, Artvin, Eskişehir, Sinop, Rize, Düzce, Ağrı ve Erzurum var” diye konuştu.

15 bin TL ile destek olacak
Aslı Olgun, finans sağlamada da kadınlara destek olduklarını söyledi. Öncelikle bankalardaki kadın girişimci destek kredileriyle destek olduklarını, kredi olmazsa da kendi taksitlendirme sistemlerini kurduklarını söyleyen Olgun, sözlerine şöyle devam etti: “Şube açma bölgeden bölgeye değişiyor. Bizim 3 fiyat skalamız var: 59, 69 ve 79 bin TL. Maksimum 100 bin TL’ye kadar çıkıyor. Diyelim ki bize başvuran kişinin 30 bin TL’si var. Her yıl yaptığımız kampanya ile 10 kadına 15 bin TL de biz veriyoruz. Böylece 45 bin TL oluyor. Geri kalan masrafı da yine biz karşılayıp aylık 5 bin TL gibi taksitlendiriyoruz.”
6 ayda amorti ediyor
Yatırımı kazandırabilececeklerini bildiklerini belirten Olgun, “Maksimum 6 ay içinde geri döndürüyoruz yapılan masrafı. 250 üye bizim hizmet kalitemiz. Sonra 2’nciyi açtırıyoruz. Bazıları aile boyu yapıyor. 3-4 tane açıyorlar. Bazı şube sahiplerini şirketimize yüzde 1 hisse ile ortak da yaptık. 9 kadına ortaklık verdik. Şu an toplamda 11 ortağız. Oldu ki kapatmak isteniyor şube. Onu alıp başkasına da devrediyoruz” dedi.
Miami’ye gidiyoruz
Üye olan kadınların sporu bırakmaması için aidiyet tabanlı bir sistem kurduklarını da anlatan Aslı Olgun, kendi geliştirdikleri sistemleri şöyle anlattı: “Üye 3 gün gelmeyince sinyal veriyor. Sabah ilk iş olarak bu kişileri ararız. ‘Sizi özledik’ deriz ve gelmesini sağlarız. Yaş günlerini kutlarız. Başarılı olanları kutlarız. Bayilik verirken sadece güler yüzlü olmasını önemsiyoruz. Günde 2-3 başvuru mutlaka oluyor. Pazarlamadan müşteri ilişkilerine kadar sistemi nasıl uygulayacağını 10 günlük eğitimde anlatıyoruz.” Arap ülkelerinden ciddi yatırımcı ilgisi ile karşılaştıklarını anlatan Olgun, “Yakında Miami’ye B-fit’i açacağız. Orada bir arkadaşımız şube açmak istedi. Hindistan’dan da bir adayımız var. Değerlendirme aşamasındayız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı