Gazete Vatan Logo

Son Dakika: Diyarbakır'da büyük patlama!

Diyarbakır'da Şanlıurfa yolu üzerinde otogar yakınında patlama meydana geldi. Kalkınma Bakanı Yılmaz'ın açıklamasına göre 7 polis şehit oldu, 13'ü polis 27 yaralı var

Son Dakika: Diyarbakır'da büyük patlama!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'daki terör saldırısının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini, patlamada 7 polisin şehit olduğunu, 1'i ağır 13 polis ile 1'i ağır 14 sivilin yaralandığını belirtti.

Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunun Otogar mevkisinde Hamravat ve Gökkuşağı sitelerinin arasında bulunan caddede saat 17.15 sıralarında polis servis midibüsünün geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamanın bomba yüklü bir araçtan kaynaklandığı öne sürülürken olay yerine çok sayıda ambulans ile polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Polis olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Çevrede saldırıya ilişkin araştırma başlatıldı.

VALİLİK: 7 ŞEHİT, 27 YARALI VAR
Diyarbakır Valiliği, polis servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 7 polis memurunun şehit olduğunu, 13’ü polis 27 kişinin de yaralandığını açıkladı. Açıklamada, saldırıya uğrayan zırhlı araçtaki polislerin başka illerden Diyarbakır’a geçici görevle geldikleri belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"İlimizde bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik devam eden çalışmalar için ilimizde geçici olarak görevlendirilen personelin içinde bulunduğu zırhlı servis aracının Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi 1216 Sokak üzerinden geçişi esnasında servis aracına yönelik bomba yüklü araç ile saldırı düzenlenmiştir. Düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 7 emniyet mensubu şehit olmuş, 13 emniyet mensubu ile 14 vatandaşımız yaralanmıştır. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına ve emniyet teşkilatı mensuplarımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı emniyet mensuplarımız ve vatandaşlarımız tedavilerinin yapılması amacıyla hastaneye kaldırılmıştır. Hastanelerde tedavileri devam eden emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir."
BAKAN YILMAZ: SALDIRI DİYARBAKIR HALKINA YAPILMIŞTIR
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Demet Gülsarı ile birlikte Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’dan bombalı saldırı ile ilgili bilgi alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kameraların karşısına geçerek saldırı ile ilgili bilgi verdi. Bakan Yılmaz, elim bir terör saldırısı ile karşı karşıya olduklarını, özel harekat polislerini taşıyan servis aracına bomba yüklü araç ile düzenlenen bombalı saldırıda 7 polisin şehit olduğunu, 1’i ağır 13 polis ile yine 1’i ağır 14 sivilin yaralandığını söyledi.
Olay ile ilgili araştırma ve incelemenin sürdüğünü söyleyen Yılmaz, "Saldırıyı lanetliyoruz. Bu saldırı hepimize karşı yapılan bir saldırıdır. Bu saldırı Diyarbakır ve Diyarbakır halkına karşı yapılan bir saldırıdır. Biz Diyarbakır’ı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışırken, birileri de Diyarbakır’ı yakıp yıkmak için saldırıyor. Bunlar ne yaparsa yapsın birliğimizi bozamayacaklar. Terör neyi amaçlıyorsa bizde tersini yapmaya devam edeceğiz. Terörü hep birlikte lanetlemeliyiz. Bu mesele karşısında amasız, lakinsiz, fakatsız tavır almalıyız" dedi.
POLİS BU KİŞİNİN PEŞİNDE
Diyarbakır’da akşam saatlerinde düzenlenen bombalı saldırının ardından polis olay yerine beyaz renkli bir aracı park ettikten sonra uzaklaşan şahsın kişinin peşine düştü. Kimliği belirsiz kişinin park ettiği otomobilin, patlatılan bomba yüklü araç olduğu üzerinde duran güvenlik güçleri, bırakıp giden kişinin yakalanması için operasyon başlattı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı