Gazete Vatan Logo

Diyanet’ten ‘geceyarısı bildirisi’ne yanıt

"Başkanlığımız, laiklik ilkesi doğrultusunda, syasetin dışında kalarak dayanışmayı ve bütünlüğü yerine getirmekle yükümlüdür"

Ankara- Diyanet İşleri Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında atıfta bulunulan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine ilişkin, “Başkanlığımız, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi yerine getirmekle yükümlüdür” değerlendirmesinde bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı’dan dün yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi:
SİYASETİN DIŞINDAYIZ: Diyanet İşleri Başkanlığı, genel idare içinde yer alan bir kamu kurumu olup, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak görevleri yerine getirmekle yükümlüdür.

İNSAN SEVGİSİ TEMASI: Başkanlığımız, 1989’dan itibaren Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte Peygamberimizin doğum gününü ihtiva eden haftayı Kutlu Doğum Haftası ilan etmiştir. Son yıllarda, dünyada genelde Müslümanlar özelde ise Hazret-i Peygamber hedef alınarak yürütülen itham ve eleştiriler, milletimizin bu haftaya olan teveccühünü artırmıştır.

TALİMATLAR VERİLDİ: Haftanın amacına uygun kutlanması, amacı dışına taşmaması için önlemlerin alınması için teşkilatımıza talimat gönderilmiştir.

ETKİNLİKLER: Ankara’daki Kuran yarışması teşebbüsü ile Şanlıurfa’daki etkinliğin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı ve koordine ettiği bu yılki Kutlu Doğum faaliyeti ile uzaktan ve yakından hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

TAVAS: Yapılan incelemede Denizli’deki piyeste rol alan ve ilahiler okuyan koronun başkanlığa bağlı yaz Kuran kursunda öğrenim görmüş öğrenciler olduğu anlaşılmıştır. Tavas Nikfer Beldesi’ndeki etkinlik ise Kutlu Doğum çerçevesinde yapılan bir program değildir.

CAMİ YETERLİ DEĞİL: Bu etkinlikler, katılımın yüksek olması ve camilerin yetmemesi sebebiyle uygun salonlarda yapılmaktadır.

Haberin Devamı