Gazete Vatan Logo

Dışişleri'nden ABD açıklaması

Dışişleri Bakanlığı: "Türkiye ile ABD arasında yapılan toplantıda, FETÖ konusunda ABD'nin artık oyalamaması gerektiğinin altını çizdik."

Dışişleri'nden ABD açıklaması

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Türkiye ile ABD arasında yapılan toplantıda, FETÖ konusunda ABD'nin artık oyalamaması gerektiğinin altını çizdik." ifadesi yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ABD'nin FETÖ terör örgütüne yönelik yaklaşımını konusunda, "Türkiye ile ABD arasında yapılan toplantıda, FETÖ konusunda ABD'nin artık oyalamaması gerektiğinin altını çizdik" ifadesini kullandı.

Bakanlık, Suriye'de Esad rejiminin ilerleyişi hakkında ise "Rejimin (Suriye'nin güneyinde) gerginliği azaltma bölgesini hedef alan saldırılarını şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz" dedi.

İşte o açıklamalardan satır başları:

- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "PYD terör örgütünün Münbiç'ten çekildiği teyit edildi" dedi.

- Trump'ın Türkiye ziyaretine ilişkin, "Baştan itibaren bu konuda çalışmalar var ancak henüz kesinleşmiş bir tarih yok"

- OHAL'in kaldırılmasına ilişkin, "OHAL bir zaruretten ortaya çıktığını unutmamak lazım. Hükümetimiz kaldırdı. Avrupa Konseyinden olumlu mesajlar geliyor. Terörle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. FETÖ tehdidi tam olarak bitmedi"

Haberin Devamı

- "Soçi toplantısının 30-31 Temmuz'da yapılması öngörülüyor"

- "F-35 konusunda bir sıkıntı yok. Pilotlarımız şuanda eğitim alıyorlar"

- Erdoğan ve Putin'in rejimin İdlib'e yönelmesine dair telefon görüşmesine ilişkin, "Sahada şiddetin azaltılması Astana'da yürütülen çalışmaları baltalıyor. Bu senaryonun İdlib'te tekrar etmesini istemiyoruz"

-"Avusturya boyundan büyük işlere kalktı. Avusturya popülist akımlara kapılmamalı"