Gazete Vatan Logo

Diş tellerine alternatif yöntem

Şeffaf plaklar aracılığı ile dişlerinizi olması gereken ideal pozisyona getirebilir ve düzgün, sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz.

Diş tellerine alternatif yöntem

Dişlerdeki çarpaşıklık, sıkışıklık ve seyreklik gibi problemler ile konumlandırma bozuklukları artık metal teller ve braketler kullanılmadan AsoAligner şeffaf plaklarla düzeltilebiliyor. AsoAligner şeffaf plakların en önemli özelliği ağızda belli olmadığı için görselliği bozmaması ve istenildiği zaman çıkarılıp takılabiliyor olması. Diş Hekimi ve Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Hakan Dönmez telsiz ortodontik tedavi olarak bilinen şeffaf plakları anlattı.

Gün geçtikçe daha fazla ortodonti uzmanının, dişlerdeki farklı bozuklukları tedavi etmek amacıyla bu yönteme başvurduğunu anlatan Dr. Hakan Dönmez, şeffaf apareylerde öne çıkan en önemli özelliklerin metal teller ve braketler kullanılmaması, hastanın bu plakları isterse yemek yemeden, dişlerini fırçalamadan ya da diş ipi kullanmadan önce kolayca çıkarıp takabilmesi olduğunu söylüyor.

Porselen diş teli de alternatif olabilir

Ortodontik probleminiz ileri seviyede ve braketlerin görünümünden rahatsızsanız sıklıkla tercih edilen porselen diş teli size en uygun seçenek olabilir. Metal braketlere kıyasla daha az belirgin olduklarından, tedavi boyunca daha estetik bir görüntü sağlarlar. Şeffaf braketler olarak da bilinirler. Hekiminiz ortodontik muayenenizi yaptıktan sonra en uygun braket seçeneğini size açıklayacaktır.

Haberin Devamı

Gece gündüz kullanılabiliyor

Ortodontik tedavi için başvuran hastalar genellikle dişlerinin düzeltilmesini isterken, düzeltici apareylerin görünmesini istemezler. Düzeltici apareyler; halk arasında diş teli olarak bilinen metal braketler, şeffaf diş teli olarak bilinen porselen braketler ya da şeffaf düzeltici plaklar olabilir. Bunlar arasında düzeltici olmasının yanı sıra istenildiğinde çıkarılabilen ve çıkarılmasa bile neredeyse hiç fark edilmeyen tek aparey şeffaf düzeltici plaklardır. Çıkarılabilmeleri ve takılmadıklarında tedavinin kesintiye uğraması dezavantajdır. Tedavi etkinliği başta hasta işbirliği olmak üzere birçok faktöre bağlıdır. Bazı hastalar, plaklarını sadece geceleri takarken, gündüz de takmayı denemekte ve farkedilmediğini görünce gece gündüz kullanmaktadır.

Haberin Devamı