Gazete Vatan Logo

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2020: Başvuru ve sınav tarihi ne zaman?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2020 ne zaman? DGS 2020 sınav takvimi belli oldu mu? Sorusu, ÖSYM’nin 2020 sınav takvimini açıklamasından sonra merakla araştırılmaya başlandı. Adaylar, ÖSYM tarafından yayımlanan DGS başvuru tarihleri ve DGS gününü sorguluyor. İşte 2020 DGS tarihi ve DGS başvuru tarihi detaylar…

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2020: Başvuru ve sınav tarihi ne zaman?

ÖSYM 2020 DGS sınav tarihini açıkladı. Ön lisans eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyen öğrencilerin katıldığı DGS sınavının 2020 tarihi belli oldu. İşte 2020 DGS detayları…

DGS 2020 NE ZAMAN?

DGS 2020 başvurusu 13 Mayıs ve 21 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Dikey geçiş sınavı ise 5 Temmuz’da yapılacak.

2018-DGS’YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Yükseköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenler bu sınava başvurmalıdır. Sınava, bir ön lisans programlarından mezun adaylar başvurabilir. Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da sınava başvurabilir.

AÇIK ÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARINA DİKEY GEÇİŞ YAPMAK İSTEYENLERİN BU SINAVA BAŞVURMALARI GEREKİR Mİ?

Evet. Kılavuzda yer alan açık öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenlerin bu sınava başvurmaları gerekmektedir.

SINAV SÜRESİ NE OLACAKTIR?

Sınav süresi, 150 dakika (2,5 saat) olacaktır

DGS SINAVI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:
a) Sınava Giriş Belgesi (SGB)
b) Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslı
(Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;
- Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartın aslı,
- Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartının aslı,
- T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu- karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi”nin aslı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilir.)
(Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır.)

Haberin Devamı