Gazete Vatan Logo

Dijital dönüşümde seferberlik ilanı

2018’i dijital dönüşümde seferberlik yılı ilan ettiklerini açıklayan Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Ata Köseoğlu, çok hızlı bir büyümeye doğru gittiklerini söyledi.

Dijital dönüşümde  seferberlik ilanı

Teknoloji perakendecisi Teknosa 2017’de 20 milyon lira net kâr elde ettiğini açıkladı. Şirket 2016’da

161 milyon lira zarar etmişti. Şirketin finansal sonuçlarına göre, 2017 hasılatı yaklaşık yüzde 11 artışla 3.4 milyar lira oldu. 2017 için daha önce yüzde 3-4 olarak açıklanan FAVÖK marjı hedefi de yüzde 5 olarak gerçekleşti. Düzenlediği toplantı ile 2018 yılına dair hedeflerini açıklayan Teknosa, 60 milyon liralık yatırım yapacağını ve 2018’i “Dijital seferberlik yılı” ilan ettiğini açıkladı.

Yüzde 15 büyüme

Müşterilerin alışkanlıklarına paralel olarak sektörün büyümesine en büyük katkıyı e-ticaret ve mobil ticaretin sağlayacağını söyleyen Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Ata Köseoğlu, organize perakende sektörünün bu yıl yüzde 15 büyümesinin öngörüldüğünü aktardı. Teknosa’nın sağlıklı ve istikrarlı büyümeyle değer yarattığını ifade eden Köseoğlu, şöyle devam etti: “2018’e iddialı bir giriş yapıyoruz. Teknosa, 2017 yılında mağazalarındaki satışlarını yüzde 17 artırırken, teknosa.com’da da yüzde 30 büyüme yakaladı. Bu bizim 2018 yılında çok kanallı satış ve e-ticaret konusundaki kararlılığımızı şekillendiren önemli bir faktör. Çok hızlı bir büyümeye doğru gidiyoruz. 2018’de hedefimiz, fit ve çevik organizasyonumuzla kârlı şekilde büyümek. 2018’i, Teknosa’nın dijital dönüşüm sürecinde seferberlik yılı ilan ettik. Yatırımlarımızı 2 katına çıkarıyoruz. İnsan gücüne büyük yatırım yapıyoruz.”

Haberin Devamı

Akıllı telefonlar sürüklüyor
Tüketici teknolojisi ürünleri satışlarının geçen yıl ciroda yüzde 16 arttığını belirten Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan da akıllı telefonların, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hâlâ büyümenin sürükleyicisi konumunda olduğunu vurguladı. Gürcan, 2017’de Türkiye’de akıllı telefonların hakim olduğu telekom kategorisinin yüzde 19 büyüyerek pazardan yaklaşık yüzde 42’lik pay aldığını, büyük beyaz eşya kategorisinin de ÖTV indiriminin etkisiyle yüzde 21, tüketici elektroniği ve küçük ev aletlerinin yüzde 11 büyüdüğünü aktardı.

Haberin Devamı