Gazete Vatan Logo

Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Hainlerin kökü kazınmadan, Türk düşmanları nefretlerinde boğulmadan aziz milletimiz huzur bulamayacaktır. FETÖ'yle mücadelede Türk devleti doğru bir çizgidedir. FETÖ tümden yok edilmeli, kaynağı kurutulmalıdır. FETÖ'yle mücadelede hatırlı isimlerin korunmasına hiç gerek yoktur. Yoksa milli vicdanlarda dipsiz kuyular açılacaktır. Bunların gözünün yaşına bakmamak şarttır.

"BABAMIN OĞLU DA OLSA GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı 'gözünün yaşına bakmayacağız, isterse babamın oğlu olsun' görüşündedir. Biz bu görüşü isabetli buluyoruz. Artık bahane tükenmiştir. Kripto damarın kesilip atılması, kendisini emniyete almış FETÖ'nün siyasi ayağının darmadağın edilmesi milli bir seferberlik ruhu ile ele alınmalıdır. Olağan şartlara daha ulaşılmamışken mücadeleyi sekteye uğratacak her adım Türkiye düşmanlarına hizmetle aynı olacaktır. Kapıcıyı, odacıyı onu bunu değil, 15 Temmuz'un kurgusunu yapan sözde akıl ve akil hocalarını yakalayın.

ABD'YE VERİLEN NOTA

Haberin Devamı

Aylardan beri Türkiye'yi oyalayan ABD yönetimi Türkiye'nin uyarılarına kulak asmayıp terör örgütü ile yürümeye karar verdi.

Terörist her yerde teröristtir. Bir terör örgütünün başka bir terör örgütü ile ortadan kaldırılması sorunları dahada büyütür. Bunu en iyi ABD'nin bilmesi lazım Afganistan'da eğittikleri terörsitler sonunda gelip ABD'yi vurdu.
ABD Türkiye gibi önemli müttefikine karşı büyük bir saygısızlık ve husumet örneği sergilemiştir. Sorgulanması tabidir. Türkiye'nin hakkıdır.
ABD'nin Türk güvenlik görevlilerine kaba sert saygısız muamele hiçbir vtan evladının gözünden kaçmamıştır. ABD'li Dışişleri Bakanının Türk şiddetinden bahsetmesi diplomatik nezakate sığmamaktadır. Haddi değildir.
Washington'dan islama baktığında şiddet, terör ve yıkım görenler ya bkan kör ya da bakmayan kötürümdür. Geçmişimizde vahşi batı değil, adalet ve merhamet vardır. Washington büyükelçiliği önünde Türk düşmanlarını savunmak bunları da utanç verici. Türkiye'nin verdiği nota doğrudur. Azı vardır çoğu asla yoktur. Bu müzik notası değil nur müdafasıdır.

Haberin Devamı

48 yıldır ayaktayız. Düşürmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu yoldan geri adım kendimizi yok saymaktır. Mücadele başa çıkmayı, aşmayı, didişmeyi, nefesi kesilmeden pes etmeden var olmayı göza almış yüreklere özgü bir vasıftır. Bu özelliklere sahip olamayan, bedel ödemeye yanaşmayan, fikrini ve ülkülerini savunamayan, sıkıyı görünce saklanacak kavuk arayanların sahip olacağı bir ünvan değildir dava adamlığı.

Erdiğimizi söylüyorlar. Kayıplarımız olduğunu, zaaf içinde bulunduğumuzu iddia ediyorlar. 1 günde 41 il kongresi mi olur? Neden şimdi? Ne gereği vardı diye etrafına afra tafra ile soranlar duyduk. Başardık mı? Başardık. 41 ilimizde kongremizi yaptık. Türk milletinin umutsuz olmadığını gösterdik. MHP varsa kavruk yüzlerin umutsulukla buruşmayacağını dosta düşmana kanıtladık.

MHP'nin teşkilat yapısı diri ve dinamiktir. Mensupları vatan millet bayrak aşkıyla anlamlıdır. Biz gideceğimiz limanı biliyor, fırtınalara karşı uyanık ve tedbirli duruyoruz.

Haberin Devamı

En zor şartlar altında bile ülkülerimizi milletimiz için yapacaklarımızı savunacak kadar kırılmaz bir irademiz, kararsızlık göstermeden ulaşılmış bir sadakatimiz vardır. MHP'nin başarısızlığı konusunda 1 Kasım'dan sonra devreye giren iç ve dış mihraklara şamar gibi inecek cevap siyasal mevkimize çıkmakla olacaktır.

18 Mart 2018'de kurultayımız muazzam bir katılımla tamamlanacaktır. Açıkça söylüyorum, demokrasiye sonuna kadar bağlıyız. İnsanın insan olması sıfatından kaynaklanan temel hak ve hürriyetlere saygı duyuyoruz. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz.