Gazete Vatan Logo

Deniz Baykal tedavi için Almanya'ya gitti

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, tedavi için Almanya'ya girdi.

Deniz Baykal tedavi için Almanya'ya gitti

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın tedavisine Almanya' da devam edilecek. 51 gündür Ankara İbn-i Sina Hastanesinde tedavi gören Deniz Baykal bugün sabah erken saatlerde Almanya ya götürüldü.

Baykal'ın Almanya'ya götürülmesinin ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, son sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu, kendisi ile sohbetindeki sözlerini aktardı.

"BİLİNCİ TAM AÇIKTI"

Bugün Deniz beyle ilgili son açıklamayı yapacağız. Sabah 06:00 gibi Deniz Bey'i uğurladık. Şu sıralarda Almanya'ya inecek diye düşünüyoruz. Çok kritik zamanlar yaşadık ama şükürler olsun ki bugün Deniz Bey iyi bir durumda hastanemizden çıktı. Bilinci tam açıktı, bilinçsel fonksiyonları iyiydi. Sol taraftaki kuvvet düşüklüğü dışında durumu iyiydi. Bundan sonra tedavisinin Almanya'da devamı ile daha iyi durumda Türkiye'ye gönderilebilir.

"BAŞTA CUMHURBAŞKANIMIZ OLMAK ÜZERE..."

Dün akşam uzun süre sohbet ettik. Daha doğrusu Deniz bey konuştu biz dinledik. Sağlığın çok önemli olduğunu, oturmanın, hareket etmenin, yaslanmanın büyük bir nimet olduğunu, bu fonksiyonların insan sıkıntı yaşadığı zaman öneminin anlaşıldığını vurguladı. 'Gidince Türkiye'yi özleyecek misiniz?' diye sorduk. 'Ben Türkiye'deyken ülkemi özledim, şimdi de özlüyorum' diye duygularını ifade etti. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Genel Başkan, Mevlüt Çavuşoğlu ve Ahmet Demircan olmak üzere tüm bakanlar, ilgilenen takip eden tüm siyasiler, partili arkadaşlarına, dostlarına teşekkür etti.

Haberin Devamı

Bu süreçte biz de stresli anlar yaşadık, mutlu anlar yaşadık, sizlerle bunları hep paylaştık. İşbirliği içinde olmaya çalıştık. Bizle sürekli ilgilenen takip eden sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek istiyoruz. Sürekli takip eden Başbakanımıza, Genel Başkanımıza teşekkür etmek istiyoruz.