Top izleyiciyle buluşacak mı?

Futbol dünyasının gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden biri olarak gösterilen Brezilyalı oyuncu Pêle’nin Sao Paulo’nun varoşlarında başlayan hayatının onu nasıl dünya yıldızı olmaya götürdüğünü anlatan “Pele: Bir Efsanenin Doğuşu” bugün itibariyle sinema salonlarında gösterilmeye başlandı. Bacağının kırılması sebebiyle futbolu bırakmak zorunda kalan eski bir futbolcu olan babasıyla, çok küçük yaşlarda futbol oynamaya başlayan Pele, 1958 yılında katıldığı ilk dünya Kupasında Brezilya’yı zafere götürdü.

Top izleyiciyle  buluşacak mı

Ülkesinin yüzünü güldürdü

Film de tam bu noktada, hiç kimseye benzemeyen oyun tarzıyla herkesi şaşırtan henüz 17 yaşındaki Pêle’nin, attığı golle, 1950 yılında kendi ülkelerinde Uruguay’a kaybettikleri Dünya Kupası finalinden beri adeta ulusal bir mesele haline gelen şampiyonluğu, ülkesine getirişini ve zirveye yükselişini konu ediyor.

Film istenilen tarihe yetişmedi

FIFA Dünya Kupası 2014 ile birlikte vizyona girmesi planlanan ancak istenen tarihte tamamlanamayan filmde ünlü futbolcuyu Kevin de Paula canlandırıyor. Paula’nın ilk oyunculuk deneyimi de olacak yapımda, Brezilya Dünya Kupası koçu Feola’yı Vincent D’Onoforio, ezeli rakibi olarak bilinen Jose’yi Diego Boneta oynuyor. 2004 yapımı Suda Yaşam filminde Pele’yi canlandırmış oyuncu Seu Jorge ise bu filmde futbolcunun babası rolüyle karşımıza çıkıyor. Filmin müzikleri ise Oscar ödülünü Milyoner filminin müziklerinde de imzası olan besteci A. R. Rahma’a ait.

Haberin Devamı

Futbol kariyeri boyunca çıktığı 1360 maçta, 1280 gol atan Pele’nin kendisi de 1981 yılında “Büyük Kaçış filminde rol aldı. Oyuncu kadrosunda Sylvester Stallone ve Michael Caine’in de olduğu filmde efsane futbolcu Onbaşı Luis Fernandez rolünü canlandırdı. Nazi subaylarının propaganda amaçlı düzenledikleri bir futbol maçı sırasında müttefiklerin stadyumda kaçırmaları filmin unutulmayan sahneleri arasında.

Top izleyiciyle  buluşacak mı

DİĞER YENİ YAZILAR