Malkovich’ten Lynch karakterleri

Sinemanın iki usta ismi heyecan verici bir projeyle bir araya geliyor ve hatta geldi bile. Dört akademi ödülü adaylığı, bir Altın Palmiye ve En İyi Yönetmen Ödülü sahibi, kendine has tarzıyla farkını ortaya koyan yönetmen David Lynch’in filmografisi, oyunculuğunun yanısıra yönetmenlik ve yapımcılıkta da kendini gösteren John Malkovich tarafından yeniden canlandırılıyor.

Malkovich’ten Lynch karakterleri

İlk karakter Ajan Cooper

“Playing Lynch” isimli bu yaratıcı projede Malkovich, Lynch’in kendisini ve İkiz Tepeler (Twin Peaks), Fil Adam (Elephant Man) ve Kayıp Otoban (Lost Highway) gibi sinema tarihinde yerini almış filmlerindeki çeşitli kült karakterleri canlandırıyor. Yapımını David Lynch Foundation’ın üstlendiği seride, Lynch’le geçmiş projelerinde çalışmış müzisyenlerin hazırladığı müziklere de yer verilmiş. Malkovich’in ilk performansı İkiz Tepeler filmindeki Ajan Dale Cooper karakteri.

İlk yayınlanan bölümün yeni müzikleri de Angelo Badalamenti imzası taşıyor. Diğer bölümlerde The Flaming Lips, Zola Jesus ve Lykke Li gibi müzisyenlerin hazırladıkları parçalara yer verilmiş. Hem ilk bölümün hem de serinin diğer karakterlerinin de bulunduğu fragman çok keyifli bir seyirlik olduğunu kanıtlar nitelikte...

Haberin Devamı

Malkovich’ten Lynch karakterleri

21. yüzyılın en iyi filmi de onun!

Hazır yönetmenden bahsetmişken, geçtiğimiz günlerde BBC, farklı ülkelerden 177 sinema eleştirmeninin görüşleriyle 21. yüzyılın en iyi 100 filmini belirledi. Buna göre Lynch’e 2001 Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü ile aynı kategoride Akademi Ödülü adaylığı kazandıran 2001 yapımı sıra dışı filmi “Mulholland Çıkmazı”en iyi film seçildi.

DİĞER YENİ YAZILAR