Ölüm acısından doğan şarkılar!

Her türlü yeteneğinin yanı sıra karizması ve ‘ben başka bir insanım’ duruşuyla dikkat çeken Nick Cave, “Nick Cave and the Bad Seeds” yeni stüdyo albümü ve beraberinde “One More Time With Feeling” isimli bir konser filmi ile yeniden sevenleriyle buluşuyor. 8 Eylül tarihinde sadece bir geceliğine global olarak 650 sinema salonunda gösterimde olacak konser filminin Türkiye’deki gösterimi ise aynı gün ve saatte 21.30’da İstanbul-Atlas Sineması’nda gerçekleşecek.

Ölüm acısından doğan şarkılar

Arka planda dram var!

Filmin yönetmeni ‘Kasap’, ‘Korkak Robert Ford’un Jesse James Suikasti’ ve ‘Kibarca Öldürmek’ gibi filmleriyle adından söz ettiren Andrew Dominik. 4 yıllık suskunluğuna noktayı bu konser filmiyle koyan Dominik, Nick Cave’in oğlunun ölümünden sonra kaydettiği albüme ‘Skeleton Tree’nin kayıt sürecine odaklanıyor. Albümün yazım ve kayıt aşamasının trajik arka planını gözler önüne seriyor. Filmde Cave’in anlatımına ek olarak The Bad Seeds’in performansları, röportajlar ve diğer videolara da yer verilmiş. Bazı bölümleri 3D çekilen One More Time With Feeling, sanaçının özel hayatına eşlik ederken albümün doğumuna da tanıklık etmemizi sağlıyor.

Haberin Devamı

Ölüm acısından doğan şarkılar

Acılı babalar!

Nick Cave’in oğlu Arthur, geçtiğimiz yıl uçurumdan düşerek hayatını kaybetmişti. Böylesi büyük bir acı yaşayan tek sanatçı maalesef o değil. Eric Clapton da 1991’de oğlunu bir apartmanın 53’üncü katından düşmesi sonucu kaybetmiş ve anısına ‘Tears in Heaven’ şarkısını yazmıştı. Led Zeppelin’in solisti Robert Plant ise oğlunun ölmesi üzerine, grubun favori parçalarından ‘All Of My Love’ı bestelemişti. Daha önce Cave’in doğum günü şerefine yayınladığı “20.000 Days on Earth” filminde oğullarıyla olan ilişkisinin güzelliği açıkça görülüyordu. Bu acı olayın ardından ortaya çıkan şarkılar ve izleyiciğimiz konser filmi içimizde bir burukluk yaratacaktır... Keşke bütün güzel şarkılar mutluluktan doğsa..

Ölüm acısından doğan şarkılar

DİĞER YENİ YAZILAR