Bay mercedes korkutacak mı?

Korku - gerilim romanı denilince akla ilk gelen isim Stephen King şüphesiz... Birçok kitabı sinema ve televizyona uyarlanan edebiyatın usta yazarı King, bu iki dünyayı beslemeyi hala sürdürüyor. Emmy ödüllü David E. Kelley’nin senaryolaştırıcağı Bill Hodges üçlemesinin ilki olan ‘Bay Mercedes’ adlı romanı, şu sıralar televizyon dizisi olarak izleyici ile buluşma hazırlığında. 2018’de yayınlanması planlanan ve 10 bölüm çekilecek dizide Brendan Gleeson, Bill Hodges karakterine hayat verirken Anton Yelchin de Brady Hartsfield nam-ı diğer Bay Mercedes karakterini canlandıracak.

Bay mercedes korkutacak mı

Oldukça basit bir hikaye!

King’in ‘en kanlı’ romanı olarak adlandırılırsa da, Bay Mercedes aslına bakılırsa edebiyat dünyasında yazarın vasat romanlarından biri kabul ediliyor. İçinde hafif bir gerilim barındıran Türk filmi tadında bir finale sahip polise, oldukça basit bir hikaye örgüsünde ilerliyor. Diziye dönüştüğünde seyirciyi tatmin eder mi şüpheli. Yeşil Yol ve Esaretin Bedeli gibi romanlarla efsaneleşmiş yazarın bu kitabı Stephen King tarzı bir cinayet ile başlıyor.

Haberin Devamı

Şaşırtıcı bir son hayal olur!

Sabahın ilk ışıklarıyla iş arayanların büyük umutlarla iş kuyruğunda bekledikleri esnada, bir Mercedes hızla kalabalığın içine dalıyor. Olay, aralarında bir bebeğin de yer aldığı 8 ölü ve çok fazla sayıda yaralıyla sonuçlanıyor. Olayın üzerinden aylar geçtikten sonra, bu davayı sonuçlandıramadan polis teşkilatından emekli edilen Bill Hodges, bir gün Bay Mercedes olduğu iddia eden birinden bir itiraf mektubu alıyor ve olaylar olaylar... Yazının ortalarında belirttiğim gibi kitap hayal kırıklığı ancak diziye dönüştüğünde tat verir mi bilinmez... Bekleyelim görelim...

Bay mercedes korkutacak mı

DİĞER YENİ YAZILAR