‘40’ yine çok konuşulacak!

Yakın zamanda Kanal D Ana Haber’i sunmaya başlayan ekranların deneyimli spikeri Buket Aydın, CNN Türk’te her çarşamba izleyiciyle buluşan “40” programıyla zirveyi yakaladı... Geçen hafta ekrana gelen ve Acun Ilıcalı’nın konuk olduğu ilk bölümün ardından Buket Aydın’la keyifli bir söyleşiye imza attık...

Yeni projeniz "40"la ilgili sorulara geçmeden önce sormak istiyorum. Kanal D Ana Haber'i sunmak nasıl bir duygu?

Kanal D markası bambaşka ve Kanal D Ana haber koltuğu her zaman hayalimdi. Hedef değildi, hayaldi benim için. İstediğim bir noktaydı yani.

‘40’ yine çok konuşulacak

Bu konuda bir idolünüz var mı?

Mehmet Ali Birand’ı örnek alıyorum. Samimiyetini çok severdim. Şimdi onun hatırası bu koltukta aynı samimiyetle izleyiciye ulaşmaya çalışıyorum.

Peki 40 fikri nereden doğdu?

40 projesi BBO yapımın formatı. Programı benimle buluşturan ise CNN Türk yönetimi. Projeyi ilk duyduğumda bu iş tam bana göre demiştim. İlk bölümü çekince bu format için doğru isim olduğumu bir kez daha anladım. İsim için “kırklanmak” deyiminden yola çıktık

Haberin Devamı

nNeden 40 soru?

Bir altın oran belirledik. 40 sorunun 10 tanesi gerçekten zorlu. 10 tanesi son derece kolay cevaplanır cinsten. 20 tane de o kişi veya olayla ilgili merak edilenlere ilişkin soru oluyor.

Esas gerekçe ise “kırklanmak” deyiminden yola çıkarak, son derece yaygın olan maddi ve manevi anlamda kirden arınmak, birçok defa yıkanmak anlamında programımıza uygun bulduğumuz isim.

İlk konuk Acun Ilıcalı oldu. İlk bölüm için özel bir seçim mi?

Evet. Acun Ilıcalı formattan çok iyi anlayan bir isim. Bu da çok iddialı bir format. İlk o gelsin istedik. Formatın onun üzerinde yaratacağı etkiyi merak ettik. Çok beğendi işi. İlk programda zirveye oturduk. Bu başarıda Ilıcalı’nın verdiği samimi yanıtların da etkisi oldu.

Bilinmeyeni ortaya dökmek amacındayız

İkinci bölümde Osman Müftüoğlu var. Ilıcalı'dan sonra Müftüoğlu... Konuk seçimlerinde kıstasınız nedir?

Kamuoyunun her alanda tanınmış isimlerini konuk edeceğiz. O hafta ne konuşuluyor buna göre de şekil alacağız. Çok konuşulan, tanınmamış bir ismi de görebilirsiniz. Tanınmış konuklarımızda biraz daha sorgulamaya içsel hesaplaşmaya yönelik sorulara çalışıyoruz. Ünlü isimlerin bilinmeyen yönlerini ortaya dökme amacımız var. İlerleyen bölümlerde daha iyi anlayacak izleyicimiz ne demek istediğimi.

Haberin Devamı

Sorular kimlerin elinden çıkıyor?

Sorular ekibimize ait. Yani hepimize... Kanal D Haber Merkezi’ni de dahil ettim. Soru istiyoruz 2’şer tane güvendiğimiz isimlerden. Sonra o soruların hepsini alıyoruz, tek tek seçip 40’a düşürüyoruz.

Aslında çok merak edilen fakat "sert" olabileceğini düşündüğünüz için sormamayı tercih ettiğiniz sorular oldu mu?

Yok. Her şeyi sorarım, soracağım. Pas geçme hakları var sonuçta, cevap vermek zorunda değiller.

ikinci bölüm de çok iddialı

İkinci bölümde izleyiciyi nasıl bir program bekliyor?
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nu hiç böyle görmediniz... Size sadece bu kadarını söyleyeyim. Çarşamba gecesi programdan sonra yine herkes 40’ı konuşuyor olacak.
Sonraki bölümler için davet edeceğiniz konuklarınız, gelebilecek sorulardan ürkmeli mi?:)
:) Yorum yok
‘40’ yine çok konuşulacak

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR