5’i yerli, 9 film vizyonda

Bu yıl 37’ncisi gerçekleşen İstanbul Film Festivali geçen cuma sinemaseverlere perdelerini açtı. İstanbul 2 hafta onlarca filme ev sahipliği yaparken, Türkiye’deki sinema salonlarında ise bu hafta 5’i yerli olmak üzere 9 film vizyona girdi.

5’i yerli, 9 film vizyonda

Margarethe von Trotta’nın yönettiği, Ingrid Bolso Berdal, Katja Riemann, Haluk Bilginer ve Lucie Pohl’un rol aldığı Almanya yapımı “Eski Kocam(ız)”, iş hayatında hızla yükselen bir kadının, ansızın kocasının eski eşiyle birlikte yaşamak zorunda kalması sonucu gelişen olayları beyazperdeye taşıyor. Gürvardar’ın yönetmenliğini yaptığı “Kızım ve Ben” filmi, eşinin evi terk etmesinden sonra hayatın yükünü kızıyla beraber sırtlayan polis bir babanın, yıllar sonra dönen eşiyle değişen yaşamını konu ediyor. Filmin başlıca rollerinde Cemal Hünal, İrem Helvacıoğlu, Zülal Memişoğlu, Enis Aybar, Ayça Kuru, Cengiz Kurtoğlu, Gizem Hatipoğlu ve Ömür Arpacı var.

7 yıldır bir iç savaşın sürdüğü, dünyanın en tehlikeli bölgesine operasyona çıkan bir Özel Kuvvetler timinin hikayesini ele alan “Can Feda”da Burak Özçivit ve Kerem Bürsin’in yanı sıra Melike İpek Yalova, Süleyman Karaahmet, Sabahattin Yakut, Onur Ayçelik, Özbek Yedig Kaplan ve Can Baykan rol alıyor. Yönetmen koltuğunda ise M. Çağatay Tosun oturuyor.

Haberin Devamı

Çapkınlık yaparken basılan bir kocanın başına gelen olaylar etrafında dönen komedi “Eyvah Karım”ın senaryosu Haluk Özenç ve Çetin Büyükakın’a ait. Filmin başrollerinde ise Asuman Dabak, Yosi Mizrahi, Wilma Elles, Metin Yıldız, Murat Okay, Binnur Şerbetçioğlu ve Sadi Celil Cengiz gibi isimler yer alıyor.

Bülent Pelit’in yazıp yönettiği “Karımı Gördünüz Mü?” de izleyiciyi güldürmeyi hedefleyen filmlerden. Tatile gittikleri tesislerde eşini kaybeden bir adamın hikâyesini konu alan filmin oyuncu kadrosunda Peker Açıkalın, Ivana Sert, Nuri Alço ve Coşkun Göğen var. ‘da doğup büyümüş genç bir kadının dedesinin kendisine miras bırakması sonucu Gaziantep’e gelmesiyle gelişen olaylar etrafında dönen “Antep Fıstığı”nda yönetmen Oğuz Yalçın, oyuncular ise Ivana Sert, Orhan Uslu, Tuncay Günhan, Sefa Zengin ve Vural Buldu.

Haberin Devamı

Haftanın korku filmi “Karanlık Sır”da ise George Mackay, Charlie Heaton ve Anya Taylor-Joy gibi genç oyuncular yer alıyor. Sergio G. Sanchez’in yönettiğ film ayrı ayrı yetimhanelere gönderilmemek için annelerinin ölümünü herkesten saklayan 4 kardeşin hikayesini anlatıyor.

Animasyon filmi “Fındık İşi 2”, Sincap Surly ve arkadaşlarının lunaparka dönüştürülmek istenen parkı koruma mücadelelerini anlatıyor. Yönetmen ise Cal Brunker. Sivertsen’in yönettiği haftanın bir diğer animasyon film “Louis ve Luca: Büyük Peynir Yarışı” komşu köyle düzenlenen geleneksel peynir yarışını kazanmak için kolları sıvayan Louis ve Luca’nın hikayesini sinemaseverlerin beğenisine sunuyor.

DİĞER YENİ YAZILAR