Antidepresan etkili filmler!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en büyük uluslararası sinema etkinliği İstanbul Film Festivali, 6-17 Nisan tarihleri arasında 37. kez sinemaseverlerle buluşacak. 198 uzun metrajlı ve 12 kısa filminden oluşan zengin bir programa sahip festivalin en ilgi gören bölümlerinden biri “Antidepresan”. Hayatın yorucu akışından kısa süreliğine bizi çekip çıkaran, eğlendirirken düşündüren, mizahla harmanlanmış 9 filmden oluşan, benim de favorim bu seçkide bakalım sinemaseverleri neler bekliyor.

DOMUZ
İranlı yönetmen Mani Haghighi, bu kez dünya prömiyerini Berlin’de yarışan bir seri katil komedisiyle yapıyor. Filmin kahramanı Hasan, ambargolu olduğu için yıllardır film çekemeyen bir yönetmen. Sektöre isyanı bir yana, kentteki yönetmenleri birer birer öldüren seri katilin bile hedefine giremiyor. Fakat bir dizi yanlış anlaşma ve sosyal medyanın azizliği sonucunda seri cinayetlerin zanlısı Hasan oluveriyor.
DÜĞÜNÜMÜZ VAR
Prömiyeri Toronto Film Festivali’nde gerçekleşen Düğünümüz Var, karakter komedisi tarzının günümüzdeki en iyi örneklerinden biri. Can Dostum’un yönetmenleri Olivier Nakache ve Eric Toledano’nun son filmi Düğünümüz Var, parti organizasyonlarının gizli kahramanlarının heyecanlı ancak bir o kadar komik maceralarını konu alıyor.
SERGIO & SERGEI
Kübalı yönetmen Ernesto Daranas’ın en yeni filmi Sergio & Sergei, 1990’ların başında, SSCB’nin dağılma döneminde giçyor. Küba’nın günlük hayatı ile uzaydaki yaşamı zarafetle birleştirirken tarihin dönüm noktalarından birine mizahi bir açıdan bakıyor.
TEMMUZ MASALLARI
Hem duygusal hem eğlenceli ve inceden feminist alt metniyle “Temmuz Masalları” gönülleri fethedecek türden.
CLAIRE’İN KAMERASI
Fotoğrafını çektiği insanların hayatını değiştirebileceğine inanan Parisli öğretmen Claire ile işinden yeni kovulmuş film şirketi çalışanı Manhee isimli iki kadını merkeze oturtan film iki yalnız kadının tatlı sohbetlerinde sanatın, sinemanın insanlar üzerindeki etkisini araştırıyor.
SEVDA VE KURŞUNLAR
Napoli’yi mesken tutan bir mafya müzikali, şiddetli bir aşk filmi. Müziklerini, Hamam filminin de müziklerini yazan, Pivio, Aldo de Scalzi birlikte besteledi.
Antidepresan etkili filmler
AĞACIN ALTINDA
2017 AUSTIN FANTASTIC En İyi Yönetmen–Komedi, 2017 DENVER En İyi Film ve 2017 HAMPTONS En İyi Kurmaca ödüllerini alan, yönetmenliğini Hafsteinn Gunnar Sigurdsson’ın yaptığı “Ağacın Altında” buz tutmuş bir İzlanda kasabında geçiyor. Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nin Ufuklar bölümünde yapan filmde, Inga ile Baldvin’in bahçesindeki ağaç, Konrad ile Eybjorg’un bahçesine gölgesini düşürüyor ve bu basit anlaşmazlık önce saçmalığa, oradan da trajediye evriliyor.
ABRAKADABRA
İspanyol yönetmen Pablo Berger imzalı filmde, sıradan bir çift olan Carmen ve Carlos yeğenlerinin düğünündedir. Pasta kesildikten sonra Carmen’in kuzeni amatör hipnotizmacı Pepe davetliler arasından bir gönüllünün sahnede kendisine yardımcı olmasını ister. Tek derdi ortalığı karıştırmak olan Carlos gönüllü olur. Tecrübesiz Pepe’nin hipnoz şovu sahnede başarısızlıkla sonuçlanır, ancak yaptıkları Carlos’un içine bir seri katilin ruhunun girmesine yetmiştir. Rengarenk bir kara komedi!
NOTHINGWOOD
dünya prömiyerini dakikalarca alkışlandığı Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde yapan Nothingwood ülkesi Afganistan’da hiç usanmadan ve hiç korkmadan ardı ardına Z-tipi filmler yapmaktan hiç vazgeçmeyen Salim Shaheen imzalı. 30 yıldır çocukluk hayalinin peşinden giden Shaheen kendi kadar ilginç ekibi ve oyuncularıyla bugüne kadar 110 film çekmiş. “Afganistan’ın Ed Wood’u” olarak anılan idealist, havalı adamın eğlenceli hikayesini konu ediyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR