“Mutluluk bencil değildir”

Birleşmiş Milletler 20 Mart’ı, 2013 yılından beri dünyanın her yanında insanların mutluluğun önemini fark etmesi için Uluslararası Mutluluk Günü olarak kutluyor. Bu yıl TLC, Birleşmiş Milletler ile güçlerini birleştirerek yardım kuruluşu İhtiyaç Haritası ile kendi mutluluk kampanyasını başlatı. Bir hafta boyunca özel şovlara yer veren TLC’nin Mutluluk Haftası akışında Mert Fırat’ın sunuculuğunu üstlendiği Mutluluk Projesi özel programı da yer alacak. Özel belgesel mutluluğun ne anlama geldiğini inceliyor. Programda mikrofon uzatılan isimlerden biri de, her daim gülen yüzüyle karşımıza çıkan İtalyan Aşçı DanIllo Zanna. Biz de bu güne özel Dan’llo ile mutluluk üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Mutluluk nedir?

Mutluluk sürekli bir araştırmadır, hayatımızda doğumdan beri bize verilen bir armağan, o kadar güzel bir hediye ki onu saklamaya karar verdik. Ama her zaman orada tekrar bizim onu bulmamızı bekliyor.

Peki ihtiyaç mıdır?

Nefes gibi, hayatın ayrılmaz bir parçası

Kendi kendini mutlu edebilir misin, yoksa mutluluğun dışarıdan gelen bir şey olduğuna mı inanıyorsun?

Haberin Devamı

Mutluluk bizi her şeyle birleştiren bir bağdır.

Toskana’da doğmuşsun, açıkçası ben orada çok mutlu olabileceğimi düşünüyorum.:) Peki sen kendini dünyanın neresinde en mutlu hissedersin?

İnsanlarda ve doğada mutluluk ararım, bu yüzden her yerde mutluyum, ama deniz ve orman beni özgür hissettiriyor

Türkler daha mutlu!

Mutluluk hedeflerin var mı?

Büyük hayallerim var, hatta ulaşılamaz, her zaman kendimin daha iyi bir versiyonu olmaya çalışmam için bana yardımcı oluyorlar.

Başkalarını mutlu etmek mi? Kendi mutluluğun mu?

Mutluluk bencil değildir, paylaşılır. Sen ve ben değil, biz varız.

Hayatının en mutlu anları?

En yoğun mutlu anıların hepsi oğlumla bağlantılı, doğumu, gülümsemesi ve her gün dünyayı keşfetmesini izlemek.

Türkiye’de mutlu musun? Gözlemlerine göre Türkler mi, İtalyanlar mı daha mutlu?

Türkiye’de sevgiyi ve ailemi buldum, burada çok mutluyum. Burası sevgi dolu güzel bir ülke. Mutluluğun memnuniyetle karıştırıldığı bir dünyada yaşıyoruz ama Türkiye’de daha fazla mutlu insan gördüm.

Haberin Devamı

Mutluluk cevap verir

Aşçısın, şair “Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.” der. Sence, yemeğin mutlulukla bir ilgisi var mı?

Müzisyen G. Rossini der ki ‘’Mide için iştah ne ise, kalp için aşktır.’’ Yemek yapma eylemi, başkalarına karşı bir sevgi eylemidir ve sevgi olduğunda, her zaman mutluluk gelir.

Kamera önü mü, mutfak mı?

Her ikisi de doğrudan eleştiriye maruz kaldığınız ve potansiyel mutsuz olabileceğin işler. Ama ikisi de başkalarına da bana da mutluluk getiriyor.

Çok pozitif ve eğlencelisin. Gerçekten mutlu musun?

Elbette üzülüyorum ama biliyorum ki mutlulugun adını fısıldadığında sana cevap verecektir.

Komedinin sevgilisiyim

Türk televizyonlarında ne izlemekten keyif alıyorsun?

Genellikle televizyonu gördüğü zaman, çizgi film açmayı tercih eden bir oğlum var, ama komedinin sevgilisiyim ve gülmeyi severim

Dramın ağır bastığı Türk dizileri ile ilgili ne düşünüyorsun?

Hayat kendi içinde oldukça dramatik, bu yüzden televizyonda izlemek istemiyorum. Ancak, aktörlerin ve senaristlerin yeteneklerinden çok etkilendim.

Bu akşam tlc’de

Bu akşam saat 21.45’te TLC ekranında olacak, Mert Fırat’ın sunduğu “Mutluluk Projesi” Türk kadın ve erkekleri için mutluluğun ne anlama geldiğini inceliyor. Psikologlar, meditasyon koçları, uzmanlar ve Haluk Levent, Danillo Zanna gibi ünlülerle yapılan röportajlarla Mutluluk Projesi, mutlu hissettiğimiz zaman neler olduğunu ve kendimizin daha mutlu bir versiyonuna nasıl dönüşebileceğimizi açıklıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR