Black Mirror izleyicisi ‘ince’yi göremedi mi?

Daha önce, Türkiye’deki izleyicilerine hazırladığı özel videoları ile beğeni toplayan Netflix son sürpriziyle beğeniden çok eleştiri oklarının hedefi oldu. Ama ne hedef! Dünyaca ünlü İngiliz televizyon dizisi Black Mirror ile ilgili reklam videosu gündeme oturdu. Biz de gördük ki, bu efsane dizinin izleyicisinin bir kısmı pek de inceyi görecek kapasiteye sahip değilmiş... Sosyal medya yorumlarını okudukça hayretler içinde kalmamak mümkün değil. Bu işte emeği geçenlerin tazminatsız işten atılmasını isteyenler mi, Netflix üyeliğini iptal edenler mi, hedef kitleyi karıştırmışsınız diyenler mi, sanki güldürmek gibi bir iddiası varmış gibi, güldürmedi diye hayıflananlar mı, verdiği üyelik parasının hebasını sorup, parayı buna mı harcadınız diye soranlar mı?.. Tam bir traji komik tablo. Black Mirror’e uygun bir senaryo gibi ortam.

Black Mirror izleyicisi  ‘ince’yi göremedi mi

Esra Erol ile Black Mirror!

Reklamın en çok eleştirilen yanı yıllardır evlendirme programlarıyla ekrandaki yerini korumayı başarmış Esra Erol’un yer alması. Reklamda yine böyle bir programın içinde buluyoruz kendimizi. Kötü prodüksiyonlu bir ortam, ilişkileri üzerine uzlaşmaya çalışan bir çift. Kadın oldukça talepkar, maddi beklentilerini dile getirirken, karşısında öfke kontrolü olmayan bir erkek... Ve programın sunucusu Esra Erol...Zamanla yarışılıyor elbette programda. Hiç uzatmadan yanlı yorumunu yapıp stüdyo seyircisine topu atıyor Esra Erol. Hayatlarıyla ilgili belki de çok az kendi kararları doğrultusunda yol alabilmiş bir grup insan, ellerindeki akıllı telefonlarıyla bu iki insanın birbirlerinin “nasibi” olup olmadığını oyluyorlar... Bir sonraki aşama ise Şirin Ana isimli bir uygulamaya danışmak oluyor. Şirin Ana da olumsuz görüş bildirince çiftin birbirlerine uygun olmadığı tescillenmiş oluyor. Erkek bundan hoşnutsuz stüdyoyu terk ediyor. Kız ise asıl amacının gereğini yerine getirir şekilde çirkin sesiyle şarkı söyleyip, kötü dansıyla devam ediyor programa...

Haberin Devamı

Teknoloji paranoyası!

Black Mirror, modern dünyaya karşı toplu memnuniyetsizliğimizi ele alırken, birbirinden bağımsız her bölümde, modern teknoloji paranoyasına değinen iğneleyici hikayelere yer veren bir dizi. Teknolojinin tüm hayatımızı nasıl değiştirdiğini, her yerde bizimle birlikte olan plazma ekranların, monitörlerin, akıllı telefonların 21. yüzyıldaki varlığımızı bize geri yansıtan birer karanlık aynaya dönüştüğünü gözler önüne seriyor. Hal böyleyken Türkiye’ye özel bir video için, bir evlilik programını ele almaktan daha akıllıca ne olabilirdi bilemiyorum açıkçası...

Haberin Devamı

Esra Erol’u, kendisini yaratan formata dokunduran videoda oynatmak bile tam da kara mizah değil de ne?

Diğer sürprizler

190’dan fazla ülkede 109 milyonun üzerinde üyesi olan Netflix, ‘Narcos’ videosunda ‘Narcos’u ve dolayısıyla Pablo Escobar’ı İstanbul sokaklarına taşımıştı.

Black Mirror izleyicisi  ‘ince’yi göremedi mi

Dünyaca ünlü dizisi Stranger Things’te, Barış Manço’nun Dönence’sinin olduğu fragmanın ardından bir de Sadettin Teksoy sürprizini patlatıvermişti. Videoda, Sadettin Teksoy, dizinin geçtiği Hawkins’te bölgede yaşanan gizemleri araştırıyordu. Video açıklamasında ise “Hawkins’te her şey gittikçe tuhaf bir hal almıştır. Araştırmacı gazeteci Sadettin Teksoy, Hawkins’te yaşanan bu Stranger Things gizemini çözmek için olay yerine doğru yola çıkar.” yazıyordu.

Bunun dışında Bright için de Türkiye’ye özel bir video hazırladı. “Bright filmindeki orklar Türkiye’de yaşasaydı nasıl olurdu?” sorusunun cevabı veriliyordu. Eğlenceli videoda ork ve elfleri berberinden, kaportacısına hatta kokoreççisine kadar bize fazlasıyla uyum sağlamış olarak izlemiştik.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR