Hababam Sınıfı’nın değil magazinin haytası!

Ahmet Arıman ismi çoğu kimseye tanıdık gelmeyebilir. Ama Hayta İsmail denilince herkes bilir Hababam’ın haytasını. Güdük Necmi, Badi Ekrem, Şaban, Damat Ferit, Mahmut Hoca, namı-diğer Kel Mahmut ve daha fazlası gibi kazınmıştır hafızalara. Onun asker izninde arkadaşlarını ziyaret edişi “Hababam Sınıfı”nın en dokunaklı sahnelerindendir. Hababam efsanesinin kırk küsur yıllık mazisi var. Üstünden bunca yıl geçmişken Ahmet Arıman magazin gündemine öyle çirkin oturdu ki Hababam’ın sevimli haytasına gölge düştü.

Hababam Sınıfı’nın değil magazinin haytası

Bu tantana yüzümüzü ekşitti!

Gündemi az çok takip eden herkes şahit olmuştur tantanalı evlilik macerasına. 62 yaşındaki Arıman kendisinden tam 39 yaş küçük Kader Kaynak ile dünya evine girdi. İş nikaha gelene kadar 23 yaşındaki Kaynak’ın annesi ve eski eşi -o zaman eski de değildi- büyük iddialarla basında yer aldı. Arıman’ın da bu iddialara yanıtları son derece gerçeklikten uzak ve ucuz oldu hep. Bütün bunlara tanık olurken yüzümüz ekşidi açıkçası.

Nikah sonrasında da bitmedi tantana. Ahmet Arıman geçtiğimiz gün verdiği bir röportajla da bu çirkinliğe tuz biber ekmeyi başardı. Sözlerini neresinden tutmaya çalışsak elimizde kalıyor. Röportaja “Özel hayatımla gündeme gelmek istemezdim.” diye başlıyor ama görünen o ki özel hayatı dışında gündeme gelebilme ihtimali yok Arıman’ın.Hababam Sınıfı dışında bunca yıl neler yapmış diye baktığımızda elle tutulur bir şey çıkmıyor karşımıza maalesef. Kendisi müzisyenmiş ama o da onu gündeme taşıyacak nitelikte değil anlaşılan.

Haberin Devamı

Peki bunlar size yakışıyor mu?

“Bana yakışmayını yapmam, prensiplerim var.” dediğine göre, sormak isterim. “30’larında olsaydı almazdım, göğüsleri sarkmış olacaktı.” cümlesi size yakışıyor mu? Ya da, “Demokrasilerdeki gibi, yatak odasında da çareler tükenmez. İlaç kullanırım. Nereye kadar giderse. Bendeki potansiyeli gördü ki “Evet” dedi. Nefesine güvenmeyen, borazancı başı olmaz. Ben de kendime cinsel açıdan güveniyorum.” cümlesi yakışıyor mu size Ahmet Bey? Ben cevap vereyim üzerinize cuk diye oturuyor. Çıkıp “Ben seviyorum, o seviyor, kimseye de laf düşmez.” diye konuyu kaptasaydınız, topu topu sağlıklı bir ilişki olmayacağı konusunda eleştiriler alırdınız. Ancak çok açıkça görülüyor ki sizin durum “Yıkılmadım Ayaktayım Sendromu”na uyuyor. Bir dönem sıkça duyduğumuz “Azgın Teke Sendromu” daha da eski haliyle “Sarkozy Sendromu”... Bunları bir araştırın derim.

Haberin Devamı

Demans başlangıcı olabilir, dikkat!

Öte yandan bir hafta önce eşinizle ilgili “Ben de isterdim biraz daha büyük olsun. Ne yapalım? Kaderimizde bu varmış.” derken, bir hafta sonra “30’larında olsaydı almazdım, göğüsleri sarkmış olacaktı.” demek nasıl bir çelişkidir anlam veremedim. Yaş itibariyle demans başlangıcı olabilir aman bunu da bir dikkate alıp doktora görünün, ihmal etmeyin kendinizi. Ha, sizin birazdan, daha büyükten kastınız 23 değil de 25’se aynen böyle devam edin. Anladık kendinizi genç hissediyorsunuz. Duygusal zekanızı ele alırsak buna ne şüphe. Emin olun 23 yaşındaki bir kadın da fiziki görüntüye en az sizin kadar önem veriyor. Eşiniz maddi bir rahatlığa ulaştığında ve birgün dedesi olabilecek yaşta bir adamla evli olduğunun farkına vardığında ne yapacaksınız?

Haberin Devamı

Hayta İsmail’i seviyoruz!

“Sanatçılar marjinal olur biraz. Çekingenim falan ama Hababam Sınıflı’yım sonuçta. Abilerim Münir Özkul, Halit Akçatepe gibi genç kadın aldım, geleneği bozmadım!” demişsiniz ama hiçbiri sizin gibi ucuz magazine malzeme olmadı, sizin gibi eşlerinin memelerinden bahsetmedi, cinsel performansını konu etmedi...

Hababam Sınıfı üzerinden kendinizi aklamaya da çalışmayın lütfen, zira insanlar Hayta İsmail’i seviyor, Ahmet Arıman’ı değil!

DİĞER YENİ YAZILAR