İyi huylu iblisten güzel haber var!

Kuyruğu, boynuzları ve taştan büyük bir sağ ele sahip, kırmızı, iri yapılı, ürkücü, insan üstü güce ve dayanıklılığa sahip bir yaratık Hellboy... Ancak, doğasındaki şeytaniliğe rağmen, ki kendisi cehennem doğumludur, insanların yanında yer almayı seçen Hellboy, iyi huylu, bir dünya görüşü olan, zaman zaman esprili, zaman zaman kederli, çoğu zaman öfkeli, ancak son derece karakterli bir kahraman. Hellboy çizgi roman severlerin karşısına ilk kez 1993’te çıktı. Yaratıcısı ise Mike Mignola. Hellboy’u yaratırken babasından ilham aldığını söyleyen Mignola, Hellboy’un çok sevilmesinin ardından kendi dergisini çıkarıp kendi hikayelerini yaratmaya koyulunca, Hellboy da bu şekilde kendi dergisine sahip kahramanlar arasında kendine bir yer edindi. Kısa zamanda da en başarılı çizgi romanlardan biri oldu.

Hellboy sinemada!

Hellboy’un ilk kez yeryüzünde görülmesiyle başlayan ve kötü kalpli Rasputin’le yüzleşmesine kadar uzanan bir hikayeyi konu alan ilk mini-dizi “Hellboy– Seed of Destruction”dı. Mignola yine kendi imzasını taşıyan bu diziyi “Hellboy’un kendini buluşu” olarak tanımlıyor. Bu mini dizi daha sonradan filmlerimin tasarımında birçok kez Mignola’nın gizemli stilini taklit etmeye çalıştığını itiraf eden, The Devil’s Backbone ve 1993 Cannes Film Festivali’nde Eleştirmenler Ödülü’ne layık görülen, Meksika’da 9 dalda ödül alan Cronos’ta imzası olan, Mimics ve Blade 2 ile adından söz ettiren yönetmen Guillermo del Toro’nun dikkatini çekmeyi başardı. Kendisi zaten Hellboy’un sıkı bir hayranıydı.

Haberin Devamı

Ünlü yönetmen sonunda hayalini kurduğu projeyi gerçekleştirdi ve yönetmen koltuğuna oturduğu Hellboy uyarlaması, 2004’de izleyiciyle buluşarak ciddi bir hasılat yaptı. Öyle ki çizgi romanın fanatik hayranlarından da tam not almayı başardı. 2008 yılında gösterime giren ikinci filmle de beklenen memnuniyet sağlandı.

Hayranlarına müjde!

Hellboy hayranları yıllardır üçüncü bir film için heyecanla bekliyorlardı ki del Toro, geçtiğimiz yıl “Muhtemelen üçüncü bir Hellboy filmi hiç gelmeyecek” diyerek onları üzmüştü.

Haberin Devamı

Tam beklenilen olmasa da nihayet hayranları mutlu edecek müjdeli haber geldi. Hellboy’un yaratıcısı Mike Mignola, Facebook sayfasından yaptığı açıklamayla, The Descent filminin yönetmeni Neil Marshall’ın yönetmen koltuğunda oturacağı yeni bir filme imza atacaklarını bildirdi. Bir devam filmi olmayacak yapımda seri en başa sarılacak , Hellboy karakterini ise en son Stranger Things dizisiyle tanınan David Harbour canlandıracak. Ron Perlman ile bütünleşen bu rolün altından kalkabilecek mi izleyip göreceğiz...

DİĞER YENİ YAZILAR