Parçalanmış ve Ölümsüz’den yeni film doğuyor

Kariyerindeki ilk önemli çıkışını 1999 yılında “6. His” gibi bir başyapıtla yapan, asıl adı Manoj Nelliyattu Shyamalan olan Hint asıllı yönetmen-senarist-oyuncu M. Night Shyamalan, yeni filmi “Parçalanmış” ile adeta küllerinden yeniden doğdu. Henüz 29 yaşındayken çektiği En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo Oscar Ödüllerine aday gösterilen ve Alfred Hitchcock’un varisi olarak değerlendirildiği “6. His” sonrasında, “Ölümsüz / 2000” ve “İşaretler / 2002” filmleriyle de sinemaseverleri memnun etmeyi başaran Shyamalan, “Köy / 2004”, “Sudaki Kız / 2006”, “Mistik Olay / 2008” filmleriyle düşüşe geçmiş, 2015’te izleyiciyle buluşan “Ziyaret” filmi ile de yeniden eski formunu yakaladığı sinyallerini vermişti.

2’inci halkada 2 film birleşiyor

Ünlü yönetmen geçtiğimiz günlerde sık sık yeni filme olan yoğun ilgiden dolayı Twitter üzerinden, izleyiciye teşekkür ederken attığı tweetlerle takipçilerini meraklandırmayı da ihmal etmedi. Son olarak “Çantamda sonraki filmim için 11 sayfalık bir taslağım var. Bunun ne olduğunu söyleyemem, ama Split’i gördüyseniz...” yazdığı tweeti elbette ki, “Parçalanmış filminin devamı mı geliyor?” sorusunu akıllara getirdi. Sonrasında ise 2’inci devam halkası hakkında yönetmenden gelen yeni açıklamalar bu bilgiyi doğruladı. Shyamalan serinin 2’inci devam halkasında “Ölümsüz” ile “Parçalanmış” filmlerini birleştireceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright Penn ve Spencer Treat Clark’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı “Ölümsüz”, Philadelphia’da bir güvenlik görevlisi olarak çalışan ancak sonrasında bir bağlamda gerçek bir süper kahraman olduğunu fark eden David Dunn’ı konu alıyor.

Çoklu Kişilik Bozukluğu’ndan mustarip, 23 ayrı alter egoya sahip genç adam Kevin’ın 3 kız kardeşi kaçırmasını merkeze alan “Parçalanmış”ın başrollerinde ise X-Men serisinin genç Charles Xavier’ı James McAvoy, The Witch ile yıldızı parlayan Anya Taylor-Joy ve Betty Buckley yer alıyor. Filmin finalinde Shyamalan’ın has oyuncusu Bruce Willis’in gözükmesi de devam halkasında olacağının en önemli işareti olmuştu.

Haberin Devamı

Kadroda aynı isimler yer alıyor

“Glass” ismini taşıyacak olan yeni filmde, Willis’in yanı sıra yine tanıdık yüzler boy gösterecek. Ölümsüz’ün Elijah Price/Mr. Glass’ı Samuel Jackson, Parçalanmış’ın Casey Cooke’u Anya Taylor Joy ve Parçalanmış’ın yıldızı, X-Men serisinin genç Charles Xavier’ı, BAFTA ödüllü, 23 ayrı kişiliği filmde canlandırarak adeta kendini aşan İskoç aktör James McAvoy, serinin 2’inci devam halkasında rol alacak. 18 Ocak 2019’da Amerika’da vizyona girecek olan filmden beklenti büyük... Bakalım M. Night Shyamalan izleyicisini yine gerilime ve korkuya sürüklerken memnun etmeyi başarabilecek mi?

M. Night Shyamalan’ın ifadesine göre “Parçalanma” bugüne kadarki en zorlu filmi olmuş.

DİĞER YENİ YAZILAR