Leyla ile Mecnun İstanbul Modern Sinema’da

İstanbul Modern Sinema’nın SİYAD işbirliği ve Türk Tuborg A.Ş.’nin katkılarıyla düzenlenen “Yönetmenlerle Buluşma” programında bu hafta sonu Onur Ünlü’nün televizyon dizileri ve en son vizyona giren “İtirazım Var” filmi izleyiciyle buluşacak.

Ünlü’nün gösterime girecek dizilerinden birinin yayınlandığı dönemde yoğun ilgi gören “Leyla ile Mecnun” olması elbette ki kaçınılmaz. Bir diğer dizi ise yine ses getirmiş bir yapım olan “Şubat” olacak.

Efsaneyi izleme şansı

Bir yandan oldukça tuhaf diğer yandan çok sıradan karakterleri, ince göndermeleri, absürt mizahı ve oyunculuklarıyla öne çıkan dizi “Leyla İle Mecnun” 12 Şubat Pazar günü saat 15.00’te gösterimde olacak. Yayınlandığı dönemde hatırı sayılır bir izleyici kitlesi edinmiş ve hatta final yapamadan yayından kaldırılması büyük tepkilere yol açmış olan dizi toplam 103 bölüm çekilmişti.

Hayranı çok!

Senaryosunu Burak Aksak’ın yazdığı dizide, aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen iki bebek, yatak sayısının azlığından dolayı yan yana yatırılırlar. Ailelerinin “doğar doğmaz birbirlerini buldular” sözü üzerine beşik kertmesi yapılan bebekler, isimlerini de efsane aşıklar Leylâ ve Mecnun’dan alır. 25 yıl sonra bir sabah ailesi Mecnun’a durumu anlatır ve Leyla’yı istemeye giderler ve başta bu durumdan rahatsızlık duyan Mecnun Leyla’yı görür görmez aşık olur. Onu etkilemek için ne yapacağını bilemeyen Mecnun’un imdadına rüyasına giren aksakallı dedeyi yetişir. Aksakallı dedenin rüyalarından çıkıp Mecnun’la beraber yaşamaya başlamasıyla da işler iyice karışır.

Haberin Devamı

Her biri zeka ürünü olan efsane replikleriyle dikkat çeken “Leyla İle Mecnun” tekrar tekrar izlenip asla bıkılmıyacak dizilerden biri...

Şubat 12 Şubat’ta

Alican Yücesoy, Melisa Sözen, Özkan Uğur, Tansu Biçer’in rol aldığı Genel Yönetmenliğini Onur Ünlü’nün yapığı “Şubat”ın hikayesi Güzel ve Çirkin’den esinlenmiş. Şubat, yaşadığı yetimhanede çıkan yangından sonra İstanbul’un dehlizlerinde yaşamaya başlamış bir adamdır. Yağmur ise varlıklı bir ailenin, haber spikerliği yaparak kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan güzel kızı. Şubat, ‘Haberler’ dediği bu genç kadını televizyonda görüp aşık olur ve yakından takip etmeye başlar ve şimdiye kadar hayatlarında onları bir araya getirebilecek birçok şeyin yaşandığını farkederler. Dizi 12 Şubat Pazar 17.00’de izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR