İyileştiren Şeyler

Yılın iddialı filmlerinin Türkiye galalarına ve ünlü yönetmenlere ev sahipliği yapacak olan, 16 Şubat’ta İstanbul’da start alıp 2 Mart’ta Ankara ve İzmir’e uğrayacak !f İstanbul’da ön satışlar dün itibariyle başladı. Peki 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali programında bizi neler bekliyor?

Keş!f, Aşk ve Başka Bir Dünya, Oyun, !f Kült, Gökkuşağı, Galalar, !f Müzik, Sanat Hayat İçindir!, Görme Biçimleri: Yaratıcı Belgeseller, Ev, Karanlık & Köşeli, Özel Gösterimler, Türkiye’den Kısalar ve !f Yarın olmak üzere Festivalde bu yıl 14 kategori bulunuyor. Festivalin açılış filmi ise Barry Jenkins imzalı “Moonlight / Ay Işığı”.

Keş!f 10’uncu yılını kutluyor

10. yaşını kutlayacak Keş!f bölümünde, Akher Ayam El Madina, Anashim Shehem Lo Anı, Corki Dancingu, Dao Khanong, El Futuro Perfecto, Icaros: A Vision, Lantouri, Le Parc ve Maudit Poutine filmleri seyircilerle buluşacak.

Bu yılın Aşk & Başka Bi Dünya seçkisinde Gacı Gibi, Death in the Terminal, Nawet Nie Wiesz, Jak Bardzo Cie Kocham, The War Show, Rat Film, Une Jeune Fille De 90 Ans ve Whose Country? filmleri yer alacak.

Haberin Devamı

Gökkuşağı seçkisinde Below Her Mouth, Lovesong, King Cobra, The Pass ve The Queen of Ireland filmleri sinemaseverlerle buluşurken, “Oyun” bölümünde ise Aloys, The Love Witch, The Giant, Window Horses ve The Fits var.

Birbirinden iddialı belgeseller

Sanatçı belgesellerini bir arada toplayan “Sanat Hayat İçindir!” bölümünde, ünlü yönetmen David Lynch’in hayatını konu eden “David Lynch: The Art Life/David Lynch: Yaşama Sanatı”, performans sanatçısı Marina Abramovic’in Brezilya’da ki kutsal yolculuğunu aktaran “The Space in Between: Marina Abramovic’ and Brazil/Marina Abramovic Araf’ta”, Maya Angelou hakkında çekilmiş ilk film “Maya Angelou And Still I Rise/Maya Angelou: Yine de Ayağa Kalkarım”, aktivist Ye Haiyan’ın mücadelesini konu alan “Hooligan Sparrow/Holigan Serçe” ve “Franca: Chaos and Creation/Franca: Kaos ve Kreasyon” yer alıyor. İsmini geçtiğimiz ay aramızdan ayrılan İngiliz yazar, sanat eleştirmeni John Berger’den alan Görme Biçimleri: Yaratıcı Belgeseller seçkisinde ise All These Sleepless Nights, Fraud, The Challenge, Lovetrue, Untitled gibi yapımlar seyircilerin karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

!f Müzik seçkisi bu yıl çok renkli

Efsanevi müzik grubu The Rolling Stones’un 2016 turnelerinin son ayağı Havana konserinin perde arkasını anlatan “The Rolling Stones Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America/The Rolling Stones: Latin Amerika’da Bir Yolculuk Hikâyesi”, daha önce görülmemiş arşiv görüntülerine dayanan, ikonik İngiliz rock grubu Oasis’in yükselişini anlatan “Supersonic”, ünlü rock fotoğrafçısı, aynı zamanda şair Mick Rock’ın hayatını ve anılarını izlediğimiz “Shot! The Psycho-Spiritual Mantra Of Rock Klik! Rock’ın Ruhani Mantrası”, dünyaca ünlü müzisyen İlhan Erşahin’in kurduğu caz kulübünün hikâyesini anlatan “Nublu”, iki genç DJ’in macerasına odaklanan “Raving Iran” ve Japonya’da müzikal bir devrim başlatan X Japan’ın sıradışı hikâyelerini konu eden “We Are X/Biz X’iz” !f Müzik’te meraklılarıyla buluşacak.

Haberin Devamı

‘Kült’ gösterimleri kapsamında Twin Peaks: Fire Walk With Me, Trainspotting ve Multiple Maniacs izleyicinin karşısına çıkarken, “Özel Gösterim”de bu yıl Ceux Qui Font Les Révolutions A Moitie N’ont Fait Que Se Creuser Un Tombeau, Dawson City: Frozen Time, Shadow World filmleri var.

Anti Porno, Prevenge, The Eyes of My Mother, The Transfiguration, The Darkest Universe ve Disutorakushon Beibîzu ‘Karanlık & Köşeli’de seyirciyle buluşuyor. “Ev” bölümünde ise Genco, Ismyrne, Lüfer, Güreş, Midnight Return: The Story Of Billy Hayes And Turkey, Not Everyday is Spring yer alıyor. “Türkiye’den Kısalar” gösterimleri ülkemizdeki yönetmenlerin ve ‘hareketli görüntüyle üretenler’in işlerinden örnekleri tematik derlemeler etrafında bir araya getiriyor. Festivalin bu yılki yenilikleri arasında !f Yarın bölümü var.

Festivalin “Galalar” bölümünde Their Finest, Welcome to Norway, Moonlight, Tanna, T2 Trainspotting, Sausage Party, Planetarium, My Entire High School Sinking into the Sea, The Red Turtle, Everybody Wants Some!!, Koca Dünya, The Man Called Ove, Christine, Certain Women, Buster’s Mal Heart, Billy Lynn’s Long Halftime Walk ve Aquarius Türkiye’deki ilk gösterimlerini yapacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR