Yönetmenliğe iddialı giriş!

Woody Harrelson canlı çekim tekniği ile yönetmen koltuğuna oturmadan önce, bir grup gazetecinin öyküsünü anlatan “Shock and Wave” filmiyle karşımızda olacak.

1985 yılında saf barmen Woody Boyd karakterini canlandırdığı efsane televizyon dizisi “Cheers”la gönüllerde yer eden, sinema kariyerine 1986 yılında Goldie Hawn’nın başrolünde yer aldığı Wildcats filmindeki küçük bir rolle başlayan Woody Harrelson, şu günlerde ilginç bir film projesiyle sevenleriyle buluşmaya hazırlandığını duyurdu.

Lost in London için kolları sıvadı

En son, iddialı diziler arasında kendisine bir yer bulan “True Detective”de Dedektif Martin Hart karakteriyle de beğeni toplayan Harrelson, ilk yönetmenlik denemesi olacak “Lost in London” filmi için kolları sıvamış. Adından da anlaşılacağı üzere Londra’da çekilecek olan filmde Owen Wilson ve Willie Nelson‘ın da aralarında olduğu yaklaşık 30 aktör rol alacak. Woody Harrelson’ın yazıp yöneteceği filmde kendisinin de yer alacağını söylemeye gerek yok sanırım...

550 salonda canlı izlenebilecek!

Filmi “ilginç” kılan ise “plan-sekans” tekniğiyle çekilecek olması. Yani film kesintisiz olarak tek plan çekimden oluşacak... Yapımı daha da çarpıcı ve merak uyandırıcı hale getiren bir şey daha var ki, o da çekimleri devam ederken aynı zamanda Amerika’daki sinemalarda gösterilecek olması. Tam 550 sinema salonunda canlı olarak izleyiciyle buluşacak film 19 Ocak 2017’de çekilmeye başlanıyor. “Lost in London”ın türü ise Woody Harrelson’ın deyimiyle komedi barındıran bir iç yüzleşme.

Haberin Devamı

Sinema salonunda tiyatro tadı olacak

Sinemada bir sahneyi tek planda çekmek oldukça zor ve fazlasıyla iddialı bir deneme olacak. Yanılmıyorsam bunun bir örneği de yok. Daha önce uzun planlı sahneler çekip, birleştirerek, izleyiciye tek planda çekilmiş hissi veren yapımlar olmuştu. Günümüze en yakın örneklerinden biri Alejandro Gonzalez Inarritu imzalı 87. Oscar ödüllerinden “En İyi Film” dahil olmak üzere dört ödülle ayrılan “Birdman”. 120 dakikalık tek çekim hissiyatı yaratan film uzun plan sekansların birbirine bağlanarak oluşturulmuş.

Yine 2015 yapımı 64. Berlin Film Festivali’nde “En İyi Görüntü Yönetmeni” ödülü alan Sebastian Schipper imzalı “Victoria” da aynı teknikle oluşturulmuş, 140’lık tek çekimde gerçekleştirilen bir soygun öyküsü içeriyor. Ancak Harrelson’ın yapmak istediği bambaşka bir iş. Bakalım ünlü aktör bu projeden alnının akıyla çıkmayı başarabilecek mi? Bekleyip göreceğiz...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR