Gazete Vatan Logo

Dedikodu yapan çalışan işinden olabilir!

İş arkadaşları hakkında dedikodu yapan çalışan, işinden kovulabildiği gibi pek çok hakkını da yitirme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. İşte Yargıtay'ın verdiği karar doğrultusunda iş yerinde dedikodunun çalışan açısından olası sonuçları!

Dedikodu yapan çalışan işinden olabilir!

İş yerinde ya da iş yeri hakkında dedikodu yapmak ve bu yolla çalışanların huzurunu bozmak, çalışanın iş sözleşmesinin feshedilmesine sebep olabiliyor. Hatta bu şekilde işten çıkarılan çalışan, ihbar ve kıdem tazminatlarını da alamıyor.

İŞ YERİNDE DEDİKODUNUN SONUÇLARI!

Yargıtay'ın verdiği emsal kararda; iş yerinde yaşananları çalışanların eşleri ile paylaşarak dedikodu yapan bölge müdürünün iş sözleşmesinin işveren tarafından feshedilmesi haklı bulundu. Çalışanların eşlerine şirket telefonundan mesajlar göndererek dedikodu yapan ve bu yolla iş yerindeki huzuru bozan çalışanın işten çıkarılması işveren açısından haklı nedenlerle fesih olarak değerlendirildiği için çalışanın ihbar ve kıdem tazminatları da ödenmedi.

İş Kanunu'nda dedikodu açıkça belirtilmemiş olsa da, 25. maddede yer alan düzeni bozacak, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışlarda bulunmak maddesi çerçevesinde değerlendiriliyor. Dedikodu, iş yerinde huzuru bozarak işleyişi aksattığı gerekçesiyle işverene haklı fesih imkanı veriyor.

Haberin Devamı