Gazete Vatan Logo

DEAŞ’ın kaçırdığı çocuklar eve döndü

Irak’ın Şengal bölgesinden 3 yıl önce terör örgütü DEAŞ tarafından kaçırılan ve Suriye’de bulunan 2’si kız 3 çocuk uçakla Bağdat’a gönderildi

DEAŞ’ın kaçırdığı çocuklar eve döndü

Iraklı farklı ailelerin çocukları 5 yaşındaki İnaz, 6 yaşındaki Mejdel ve 7 yaşındaki Suheyla, 2014 yılında terör örgütü DEAŞ tarafından Ezidilerin yaşadığı Şengal bölgesinden kaçırılarak, Suriye’ye götürüldü. Aradan geçen süre içerisinde bir arada kalan 3 çocuk, Suriyeli aile tarafından bulundu. Nerede ve nasıl görüldükleri konusunda bilgi verilmeyen çocukların durumu, Gaziantep’te bulunan Irak Başkonsolosluğu’na iletildi.

Şoktan konuşamadılar

Konsoloslukta isimleri ve fotoğraflarıyla yapılan araştırma sonucunda, çocukların Irak’ta yaşayan aileleri bulundu. Bu gelişme sonrası çocuklar, Türkiye’ye getirilerek, Irak Başkonsolosluğu’na teslim edildi. Ailelerini gören çocukların uğradığı şokla konuşmadıklarını anlatan Irak Başkonsolosu Muayad Ömer Koperly, “Çocuklar, 3 yıl önce Şengal’den kaçırıldı. Suriyeli bir aile tarafından bulunan çocuklar, bize gönderildi. Biz de onların ailelerine ulaştık. Birazdan uçakla çocukları Bağdat’a, ailelerine teslim edilmek üzere göndereceğiz” dedi.