Gazete Vatan Logo

Darlık'ın en hızlısı o!

2019 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan Mapfre Sigorta Tırmanma Yarışı, 04-05 Mayıs tarihlerinde 4 ayrı kategoride 19 sporcunun katılımıyla İstanbul’da Yeni Darlık-Teke yolunda gerçekleştirildi.

Darlık'ın en hızlısı o!

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (İSOK) tarafından Mapfre Sigorta sponsorluğunda Şile Belediyesi ve Spor Toto katkılarıyla düzenlenen organizasyon, 5 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda 3 çıkış üzerinden koşuldu.

3 çıkış sonunda Kategori 1’de Bursa’dan Citroen Saxo VTS ile Taner Oruç birinciliğin sahibi olurken, Kategori 2’de yine Bursa’dan Opel Astra GSI ile Yiğit Yalçın, Kategori 3’de Ankara’dan Renault Clio II Sport ile Refik Bozkurt ve Kategori 4’te de İstanbul’dan Mitsubishi Lancer EVO IX ile Cem Yalın birincilikleri paylaşan isimler oldular. Yalın aynı zamanda 02:45.72 ile en hızlı çıkışın sahibi olurken, takımlarda da GP Garage My Team birinciliğe ulaştı. Mahalli kategoride ise Kategori 1’de Citroen Saxo VTS ile Ersen Yıldız, Kategori 2’de ise Honda Civic Type-R ile Hüseyin Yıldırım birincilik kürsüsüne çıkan sporcular oldular.

2019 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 01-02 Haziran tarihlerinde Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından düzenlenecek olan üçüncü ayak yarış ile devam edecek.

Haberin Devamı