Gazete Vatan Logo

Darbecileri taşıyıp uyumuşlar

Eski üsteğmen Tuncay Yıldırım, darbe günü pilot üsteğmen Kerime Yıldırım ile Vodafone Park’a asker götürdüklerini ardından Atatürk Havalimanı’na geçtiklerini ve uyuduklarını anlattı

Darbecileri taşıyıp uyumuşlar

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Yalova’daki Hava Harp Okulu öğrencilerini İstanbul’a sevk eden, aralarında eski Yalova Hava Meydan Komutanı ile kalkışma gecesi görev yapan helikopter pilotlarının da bulunduğu 10’u tutuklu 16 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

‘Terör alarmı dediler’

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, eski pilot Üsteğmen Tuncay Yıldırım savunmasını yaptı. Sanık Tuncay Yıldırım, eski 5. Filo Komutanı Binbaşı Yusuf Yenihayat’ın (darbe soruşturmasında şüpheli), kendisini arayarak “Terör alarmı verildi. Okul güvenliğini korumak, güvenliği artırmak için İstanbul’a asker getireceksin. Hazırlan” şeklinde emir verdiğini anlattı.

Askeri öğrencilerdi

“9-10 kişi alarak helikopteri havalandırdım. Helikoptere alınanların askeri öğrenci olduğunu gördüm. Atatürk Havalimanı’na indim. Fatih Yüzbaşı öğrencileri indirdi ve ayrıldı” diyen Tuncay Yıldırım, sonra yanına tutuklu sanık eski üsteğmen Kerime Yıldırım’ın geldiğini söyledi. Kerime Yıldırım’ın acil olarak Vodafone Park’a 2 helikopterle asker götüreceklerini söylediğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

‘Nerdeyse çarpıyorduk’

Helikopterlerimizi hazırladık, askerleri alarak önce o, sonra ben kalktım. Stadın üstünde 5-6 tur attık. Yakıtımız azaldığı için önce ben, sonra o indi. Personeli indirip Atatürk Havalimanı’na dönerken ışıkları yanmayan 2 helikopter gördük. Hatta birine neredeyse çarpıyorduk. İndikten sonra telefonumu yine şarja taktım. İnternete falan bakınca, ışıkları yanmayan iki helikopteri görünce de darbeyi anladım. Bir süre yalnız kalıp düşündüm. Dışarıya çıkışlar yasaktı. Kerime Üsteğmen helikopterinde uyuyordu. Ben de çok yorgundum. Sabah 07.30’a kadar helikopterimde uyudum.