Üşengeçler için kilo verme rehberi

Bahar geldi herkesi forma girme telaşı aldı. Gelin bu hafta tembeller için en kolay kilo verme yollarına göz atalım.

Yeni nesil olarak sağlıklı yaşama kafayı takmış durumdayız. Obezite ve hastalıklar arttıkça hayatlarımıza müdahale ederek önlem almaya çalışıyoruz kendimizce. Haliyle önceki kuşaklara göre çok farklı bir hayat tarzımız var. Her şeyin en az kalorilisini, en organiğini bulup tüketmeye çalışıyoruz. Farkındalık dersleri, yoga ve meditasyon seansları, nefes terapileri derken uçtuk gidiyoruz. Artık sağlıklı bir hayatın sağlıklı beslenmeyle ilişkisinin de farkındayız. Yani bizi biz yapanın yediklerimiz olduğunu bilip buna göre davranıyoruz. Bu da istatistiklere yansıyor.

Pazar her geçen gün büyüyor

Dünya genelinde kilo verme ve kilo yönetimi pazarıyla ilgili yapılan son araştırmalar dikkat çekiyor. Buna göre 2016’da 254.11 milyar dolar olan pazarın yıllık ortalama yüzde 6.1’lik artışla 2025 yılında 432.97 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu neredeyse dünyanın en zengin 46. ülkesi Avusturya’nın milli gelirine denk gelen bir rakam. Spor merkezlerine verilen paralar, diyetisyen ücretleri hep bu pazarın bir parçası. Ancak son zamanlarda üşengeçler için büyüyen bir başka pazar daha var. Teknolojik ürünler de hızla bu piyasaya giriyor.

Haberin Devamı

Teknoloji devreye girdi

Kilo vermek de zor verilen o kiloyu korumak da. Haliyle insanın yaşam tarzını tamamen değiştirmesi gerekiyor. Neyse ki bu konuda teknoloji yardıma koşuyor. Sadece kolumuza takılan fitness takip bantlarından bahsetmiyorum. Son zamanlarda çok daha yaratıcı ürünler üretilmeye başlandı. Örneğin ABD’de 300 dolara yani yaklaşık bin 200 liraya satılan yiyecek tarayıcılar içindeki molekül sensörleri sayesinde üzerine tuttuğunuz yiyeceğin içinde ne olduğunu anlayıp size kalorisini söylüyor. Geçen ay yapılan Barselona’daki teknoloji fuarının en dikkat çeken ürünlerinden biri ise kilo verdiren kulaklıktı. Bu alet kulak arkasına hafif elektrik dalgaları yollayarak vestibüler siniri, onun aracılığıyla da hipotalamusu uyarıyor. Hipotalamus yiyecek alımı ve enerji ihtiyacından sorumlu beynin doygunluk merkezini de kontrol ediyor. Bu nedenle de bu ufak müdahale ile beyin sürekli tok olduğunu zannediyor, bu sırada metabolizma hızı ise artıyor. 499 dolara ön satışı başlayan üründen şimdiden 4 bin adet satmış.

Haberin Devamı

Spor için küveti doldurun
Geçen haftalarda çıkan bir haber de kilo verme konusunda umutları artırdı. İngiltere’deki Loughborough Üniversitesi’nin araştırmasına göre 40 derece sıcaklıktaki su dolu küvette 1 saat geçirmek 130 kalori vermemizi sağlıyor. Bu yaklaşık yarım saatlik yürüyüşe eşdeğer. Araştırmacılara göre bu hızlı kalori yakımının nedeni vücut ısısını hızlı bir şekilde artırmak. Buradan hareketle evinize alacağınız çadır şeklinde küçük bir saunayla da kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz. İnternette 100 dolara (400 liraya) hafif, portatif modeller mevcut.

DİĞER YENİ YAZILAR