Hangi trendler bize yön verecek?

Dünyanın tanınmış pazarlama iletişim şirketlerinden J. Walter Thompson önümüzdeki yıla damgasını vuracak 100 trendi derledi. İşte onlardan bazıları.

Yemeğe de yapay zeka karışacak

Bir süredir çalan şarkının ismini bulmaya yarayan Shazaam uygulamasının bir benzeri eşyalar ve yemekler için de gündemde. Pic2Recipe internet sitesi ve Pinterest’te bunun denemeleri yapılıyor. Bu yıl bu uygulamayı her yerde görmeye hazır olun. Hatta yapay zeka da işin içine girecek. Telefonunuzu bir yemeğe tuttuğunuzda sadece tarifini değil besin değerlerini de öğrenebileceksiniz. Böylece fotoğraf çekerek kalori saymak mümkün olacak.

Artırılmış gerçeklik her alana girecek

Geçen yıl Pokemon oyununun çıkmasının sonrası daha da çok konuşur olduk artırılmış gerçekliği. Snapchat ardından da Instagram filtreleriyle her anımıza girdi. 2018’de hayatımızın vazgeçilmez parçası olup yayılacak. Ürünleri satın almadan bakmamızı sağlayıp elbiseleri üzerimize giymeden denememize yarayacak teknoloji artık yakın. Mobilya satın alırken evimize yerleştirip bakmak da hayal değil.

Haberin Devamı

Yeni neslin yeni meslekleri

İş hayatındaki Y kuşağı her alanda olduğu gibi ezber bozdu. Eskiden doktora ya da mühendise kız verilirmiş. Ama şimdi 10 yıl önce hayal bile edilemeyecek meslekler, hayal edilemeyecek paralar kazanıyor. Özellikle de ‘micro-influencers’ yani sosyal medyadaki bin ila 100 bin arasındaki takipçisini etkileme kapasitesi olan kişiler yepyeni bir sektör oluşturmuş durumda.

Bu 3 ürüne yer açın

Güneydoğu Asya’da popüler olan ‘pandan’ bitkisi yeni gözdemiz olacak. Avokadonun ve matchanın yerini alabilir deniyor. Kuruyemiş ve patlamış mısır benzeri tatlı ama kekremsi bir tadı var. New York ve Paris’teki birçok barda artık kokteyllerin olmazsa olmazı. Mor tatlı patatese de alışsanız iyi edersiniz. Rengi biraz değişik olsa da bu yıl itibariyle bol bol göreceğiz kendisini.

İkinci elin gücü adına

Bir süredir birçok eşyayı ikinci el kullanıyoruz. Önümüzdeki yıl ikinci ele ulaşım da bu eşyaların kullanımı da çok daha artacak. Özellikle de çanta ve saat gibi lüks ürünlerde... Tasarım ve ünlü markaların binlerce dolarlık ürünlerini satmaya ve almaya yarayan internet siteleri ve uygulamalar giderek yaygınlaşacak.

Haberin Devamı

Yüz tanıma sistemleri

Parmak izinden sonra yüz tanıma da hayatımızın göbeğine girmek üzere. Iphone X ile ilk adım atıldı. Çin’de bu sayede ödemeler yapılmaya başlandı bile. “Gülümseyerek öde” sloganıyla hayata geçen projede yüz tanıma sistemiyle kredi kartıyla otomatik olarak ödeme yapmak mümkün. Üstelik artık her gün kullandığımız en basit ürünler de bizi yüzümüzden ve gözümüzden tanıyacak.

Kadınlar için tasarımlar

Kadınlar hemcinsleri için çığır açan buluşlarla gündemde. Çoğu fiziksel ihtiyaçlardan doğan büyük icatlar. Taşınabilen ve giyilebilir süt pompası yavaş yavaş memeden süt sağıyor. Ve annenin canını yakmadan bebek için daha çok sütü toplayabiliyor. ABD’de çıkan Flex isimli tampon da yine bir kadının icadı. Regl döneminde de cinsel ilişkiye girmeye olanak veren bu tampon aldığı bir milyon dolarlık yatırımla önümüzdeki yıllarda işleri daha da büyütecek.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR