Dünyayı kasıp kavuran adamın bir günü

Günde 12 kutu diyet kola içiyor, sık sık hamburger ve pizza yiyor. İşte ABD Başkanı Donald Trump’ın tartışmalı günlük rutinleri.

D ünya ABD Başkanı Donald Trump’ın fitilini ateşlediği Kudüs kriziyle boğuşuyor. 3 din için de kutsal sayılan Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin ardından tüm dünya ayakta. Pardon, ABD dışındaki tüm dünya… O, kuyuya bir taş attı. Herkes onu çıkarmakla meşgul. Ama kendi ülkesinde gündem bambaşka. New York Times gazetesi geçen hafta aralarında Kongre üyeleri, Trump’ın arkadaş ve danışmanlarının olduğu Başkan’ın yakınındaki 60 kişiyle röportajlardan oluşan bir analiz haber yayınladı. Trump’ın günlük rutinini ortaya serdi. Öyle ilginç noktalar vardı ki, ABD’de adeta yer yerinden oynadı.

Haberlerde kendini görmek istiyor

Habere göre ABD Başkanı güne 05:30’da başlıyor. Elinde telefon, pijamalarıyla sabah haberlerini izlemesi en önemli alışkanlığı. Trump’a yakın kaynaklara göre sabahları ilk işi sık sık yalan haber yapmakla eleştirdiği ve kavga ettiği CNN’i ardından da Fox TV’yi açmak. Tüm yayınları kaydeden ve sonradan izlemeye imkan veren TiVo sistemini kullanıyor. Kaçırdığı haber bültenlerinin mutlaka tekrarını izliyor. Bir de takıntısı var. O televizyonun kumandasına teknik ekip ve kendisi dışında birinin dokunması kesinkes yasak. Trump ayrıca her gün 10’dan fazla gazeteyi elinde keçeli kalemle altını çize çize okuyor. En büyük derdi haberlerde kendini görmek. Eğer gündemi kendisi belirlemiyorsa büyük rahatsızlık hissediyor. En az 4 saatini ekran başında geçiriyor. Ancak Trump haberin sadece bu kısmını yalanladı.

Haberin Devamı

Günde 12 kutu diyet kola içiyor

Trump babasının tavsiyesine uyup ömrü boyunca alkol, sigara ve uyuşturucudan uzak durduğunu söylüyor. Ancak bir kötü alışkanlığı var. Tam bir diyet kola tutkunu. Aylar önce Trump’ın Beyaz Saray’daki masasına bir buton taktırdığı, ona her bastığında çalışanların kendisine yeni bir kola getirdikleri öne sürülmüştü. New York Times’a göre ise Trump günde ortalama 12 kutu diyet kola içiyor. Haliyle bu Başkan’ın sağlığıyla ilgili tartışmaları da beraberinde getirdi. Zira yapay tatlandırıcıların kalp krizi ve alzheimer riskini artırdığı söyleniyor. Üstelik bu Trump’ın günlük limitin 1.5-2 katı oranında kafein alması demek. Bu da kalpte ritim bozukluğu, uykusuzluk, asabiyet, baş ağrısı, sersemlik ya da ishal gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor.
Tam bir fast-food delisi
Donald Trump’ın yemek tutkusu da diğer başkanlardan farklı. 1995 yılında eski eşi Ivana Trump’la birlikte bir pizza markasının reklamında oynamıştı. Yıllar geçse de alışkanlıkları değişmedi.
Beyaz Saray’da akşamları sık sık hamburger ve pizza yiyor. Resmi uçağı olan Air Force One’da tavuk kanadı yerken kameralar tarafından görüntülenmişliği bile var. Yurt dışı ziyaretlerinde de liderlerle fast-food restoranlarına gidiyor.
Her gün golf oynuyor
En büyük tutkularından biri de golf oynamak. Kendisine ait çok sayıda golf sahası var. Attığı bir tweette “Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşeceğim, öğleden sonra da golf oynamaya gideceğim” diye yazmıştı. Porto Riko’yu vuran Maria Kasırgası sonrası golf oynarken görüntülenmesi büyük tepkilere yol açmıştı.
Raporlara bile inanmıyor
Twitter tutkusu malumunuz. Obama 15 bin, Trump ise 37 bin tweet atmış şu ana kadar. Çok sık uyarılmasına ve birçok kriz yaratmasına rağmen tweet atarken kimseyi dinlemiyor. En yakın çevresindekiler söylemediği sürece hazırlanan raporlardaki bilgilere bile inanmıyor.
Trump’ın gün içinde en çok ilgisini çeken konu CIA Direktörü’nün Kuzey Kore ile ilgili verdiği brifingler. Ancak diğer başkanların aksine kalabalıkta çalışmaktan zevk alıyor. Hava atmaya, bayılıyor. Kendi cebinden para verip Beyaz Saray’ı “süslüyor”. Son olarak ise dev kristal bir avize aldı.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR