Yaşlanmayan kadınların gücü adına!

Bir kadının yüzüne bakıp yaşını tahmin etmek imkansız. Çünkü artık kadınlar yaşlanmıyor. Bu yüzden farklı ipuçlarının bakmak lazım.

Ne Ajda Pekkan’a 71 yaşında dersiniz, ne Nicole Kidman’a 50, ne de Naomi Campbell’e 47... Günümüz kadınları bir acayip. “Şarap gibi” tabirini de solda sıfır bırakıyorlar. Bir türlü yaşlanmıyorlar. Hem ‘fit’ler hem de ufak tefek estetik müdahalelerle zamanın izlerinden kurtulma konusunda çok başarılılar. 21. yüzyılın olayı bu. Adı bile konulmuş. “Impossible to Age” (ITA) yani “Yaşlanması İmkansız” deniyor bu kadınlara. Peki, gerçekten birinin yaşını anlamanın hiç mi yolu yok? Hemcinslerim biraz kızacak ama İngiliz The Telegraph gazetesi araştırıp derlemiş. Buyurun 40 yaş üstü bir kadının yaşı nasıl tahmin edilir, birkaç ipucu.

Etek boyu yaşla orantılı

Yaş arttıkça etek boyu uzayacak diyeceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. 40’lı yaşlarda etekler bir anda kısalıyor. Anlaşılan son kez bir şov yapma havasına giriyor kadınlar. Ardından yaş 50 olunca etek boyu tekrar diz hizasına iniyor. Bunun aslında çok basit bir nedeni var. Dizler sütun gibi güzel bacakların olmazsa olmazı. Ancak maalesef yaşla birlikte diz kapaklarında da deformasyonlar oluyor. Refleksel olarak kadınlar da bunu gizleme çabasına giriyor. Fakat uyarayım. Kadınların yaşını anlamak için etek boyu ve diz kapağına bakmak bir süre sonra işe yaramayabilir. Çünkü diz kapağı estetiği ameliyatları dünyadan sonra Türkiye’de de popüler olmaya başladı. Bir not daha. Fransa’nın 64 yaşındaki yeni first leydisi Brigitte Macron bu etek boyu kuralına hiç uymuyor ve sürekli mini etekle karşımıza çıkıyor. Ancak birçok modacıya göre büyük hata yapıyor.

Haberin Devamı

Menopoz etkilerine karşı fondöten

Kadınlar olarak hayattaki en büyük sınavlarımızdan biri de menopoz dönemi. Bu süreçte ani sıcak basmaları yüzünden yüzü kıpkırmızı kesilmeyen yoktur. Çare ne mi? Kat kat sürülen fondötenler... Yani böyle ciddi makyajlı birini görürseniz bilin ki 45 yaşlarında. 50’den sonra menopoz derdi bitince yüzü saklama gereği de kalmıyor.

Haberin Devamı

Kıyafetlerde 3/4 etkisi

Kol ya da pantolon boyunda sihirli 4’te 3 oranı varsa dikkat. O kadın kaç gösterirse göstersin 50’lerinin ortasında demektir. Bu gruptaki kadınlar nedense o boydaki kıyafetlere karşı koyamıyor. Pantolonları dizden, bluzları dirsekten bir karış aşağıda olsun istiyorlar.

Omuza değen saçlar

Yaşı anlamanın bir yolu da saçlar. Gençken uzatılan, saatlerce bakım yapılan saçlar yaşla beraber kısalmaya başlıyor. İleri yaşların kendine has modası omuz hizasında saçlar. Omuza değdi değecek boyda saç o kişinin 60’larında olduğunun göstergesi.

Cinsellik konuşma merakı

Kadınlarda böyle bir eşik var. 50’li yaşların sonunda, 60’ın başlarında başlıyor. Gördükleri yakışıklı genç erkeklerle ilgili kendi aralarındaki müstehcen konuşmalar artıyor. Yaş ilerledikçe bunu abartıp erkekle laf atanlar bile var. 70’lerinde ise bu davranış iyiden iyiye yaygınlaşıyor.

Göze seksi görünen gözlük ipleri

Gözlük ipleri yaş ilerledikçe birden göze güzel görünmeye başlıyor. Yani gözlük ipi kullanan bir kadın gördünüz mü 70’ lerinde olması muhtemel. 91 yaşındaki Kraliçe Elizabeth en güzel örneği. Her davette karşımıza fosforlu kıyafetlerle çıkıyor. Amaç dikkat çekmek.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR