Bira veya şarap havuzunda yüzmek!

Rakı şişesinde balık olmasak da içki dolu havuzlarda kendimizi kaybetmemiz artık mümkün. İster bira ister şarapta yüzün...

Süt ya da çikolata banyosu yapılan günler eskide kaldı. Hem keyfinize keyif katmak hem de vücudunuzu şımartmak istiyorsanız gelin size yeni birkaç trendden bahsedeyim. Çünkü artık moda bira ya da şarap havuzlarında yüzmek.

700 yıllık mahzen havuz oldu

Dünyanın ilk bira havuzu Avusturya’nın batısındaki Tarrenz’de aslında 10 yılı aşkın süredir hizmette. Ancak son birkaç yıldır bir hayli popülerleşti. 700 yıllık bir mahzenin içinde. Eskiden biranın mayalanması için bekletildiği 7 havuz, yüzülecek hale dönüştürülmüş. Teknoloji gelişip de fermantasyon için bu havuzlara gerek kalmayınca mahzenin sahipleri böyle bir karar almış. Bu da olayı daha da ‘otantik’ hale sokmuş. Havuzun tamamı bira değil tabii. 12 bin litre suya 300 litre bira katılıyor. Havuzda aynı anda en fazla 4 kişi olabiliyor. Ama dikkat edilmesi gereken bir kural var.

Direnmek biraz zor fakat hijyen nedeniyle havuzdan bira içmek yasak. İsteyenlere soğuk bira servisi zaten yapılıyor.

Haberin Devamı

Birayla kadife gibi bir cilt

Sadece Avusturya’da değil, Almanya ve Çekya’da da bu alışkanlık var. Havuz olmasa da bira dolu küvetlerde SPA hizmeti veren çok sayıda merkez bulunuyor. Buralarda bira 37 dereceye ısıtılıp içindeki vitamin ve proteinlerin açığa çıkması sağlanıyor. Resmi bir araştırma olmasa da bira havuzunun cilde çok faydası olduğu söyleniyor. Bira, vitamin ve kalsiyum açısından çok zengin. Bu yüzden o bira havuzunda geçirdiğiniz her dakika sadece sizin için değil cildiniz için de bir şımarma fırsatı. Üstelik sedef hastalığına iyi geldiği, açık yaraların kapanmasını hızlandırdığını iddia ediyorlar. Saçı ve cildi yumuşattığı belirtiliyor.
Şarap dolu havuz da var
Kleopatra’nın güzelliğinin sırlarından biri de şarap banyolarıydı. Antik Mısır’ın ünlü kraliçesi bir yandan şarap içinde yatarken diğer yandan da üzüm çekirdeği yağıyla vücuduna masaj yaptırırdı. Fransa, İspanya ve ABD’de şarap küvetleriyle SPA hizmeti veren birçok yer var. Ama Japonya’nın Hakone kentinde çok daha benzersiz bir deneyim sunuluyor. Şarap dolu kocaman bir havuz her yaştan ziyaretçiye açık. Hatta küçücük bebeklere bile...Hem antioksidan hem de cildi gençleştirici etkileriyle biliniyor şarap. Bu yüzden de çok tercih ediliyor. Stres atmak için değişik bir yol arayışındaysanız, Tokyo’nun 100 kilometre batısındaki bu havuz tam size göre olabilir. İster Merlot ister Bordeaux dolu havuzlarda zaman geçirip rahatlayabilirsiniz. Aynı merkezde rahatlamak için yeşil çay ya da kahve dolu havuzlar da var. Yeşil çay cildi güzelleştirmenin yanı sıra bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Kahve ise uyarıcı etkisiyle cildi dinçleştiriyor.
Not: Alkol bütün kötülüklerin anası. Siz en iyisi sadece içinde yüzmekle yetinin.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR