Hoşgeldin Hannibal

Real Madrid’in yıldızı Pepe artık resmen Beşiktaş’ta. İşte geçen hafta çok konuşulan oyuncunun bilinmeyen yüzü.

Beşiktaş geçen hafta ünlü stoper Pepe’yi renklerine bağlayarak bu sezonun en çok konuşulan transferini yaptı. Karar verme sürecinde en çok taraftarlardan etkilendiğini söyleyen yıldız daha ilk günden büyük ilgi gördü. 1983 doğumlu futbolcunun gerçek adı Képler Laveran Lima Ferreira. Babası iki ünlü bilim insanının isimlerini birleştirerek vermiş bu adı. Alman matematikçi Kepler ve Nobel ödüllü Fransız doktor Laveran... Ancak telafuz zor olunca henüz küçük bir çocukken Pepe ismini takmış. İlk koçu da bu adla hitap etmeyi sürdürünce zamanla yeşil sahalardaki takma ismi olmuş. Aslen Brezilyalı. Ancak 18 yaşında gittiği Portekiz’den aldığı vatandaşlığa büyük önem veriyor. Hatta Brezilya’dan da çağrı olmasına rağmen yıllardır Portekiz Milli Takımı’nda forma giyiyor.

Balık sattı ilk formasını aldı
Birçok kişi için tuhaf olabilir. Ama belki de Brezilya’da geçirdiği zorlu günler onu bu kararı almaya itmiş. Çocukluğuyla ilgili bilinen çok az şey var. Ancak anlatılanlara göre parasızlık nedeniyle büyük sıkıntılar yaşamış. Öyle ki kendine bir akvaryum satın alıp balık yetiştip satarak aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışmış. Hayranı olduğu Real Madrid’e ait ilk formasını da bu sayede almış. En güzel balıklarını bu forma için sattığını söylüyor. 2002’de Portekiz’in Marítimo takımından aldığı transfer teklifi ise hayatını değiştirmiş. Tüm ailesiyle birlikte oraya göç etmiş. Verdiği röportajlarda, bu vefa borcunu ödemek için Brezilya değil Portekiz forması giydiğini söylüyor. Şimdi ise 2 yıl için imza attığı Beşiktaş’tan 10 milyon Euro alıyor. Hatta hakkında vergi kaçırıyor iddiaları bile var. Geçen yıl sosyal medyadan makbuzlarını yayınlayarak iddiaları reddetse de tartışmalar sürüyor.
Öfke kontrolü için tedavi oldu
İmajını değiştirmesi artık zor olsa da Pepe kendini geliştirmek için yoğun çaba sarf etti. 2009’daki olaydan sonra öfke kontrolü için profesyonel destek bile aldı. Yerde iki kez tekmelediği Getafe’den de ailesinden de ayrı ayrı özür diledi. O dönemi hâlâ hayatın en kötü günleri olarak niteliyor. Futbol hayatını sonlandırmayı bile düşündüğünü söylüyor. Ancak o günden bu yana büyük değişim gösterdi. Nitekim 2011’den beri hiç kırmızı kart görmedi. Sarı kart sayısı da 4 sezondur çift haneli rakamlara çıkmadı.
Eşi sosyal medyada sohbette
Sahalarda agresif olsa da hayali sakin bir hayat. En büyük isteği emekli olup karavanla dünya turuna çıkmak. Özel hayatında da hayli mutlu. 2007 yılından bu yana Portekizli Ana Sofia Moreira ile birlikte. Çiftin 2 kızı var. 1987 doğumlu Ana Sofia, Pepe ile Porto’da oynadığı sırada tanışmış. O sırada tıp öğrencisiymiş. Bir süre sonra Pepe Real Madrid’e transfer olduğunda Ana Sofia da her şeyi geride bırakıp onunla birlikte Madrid’e gitmiş. Okulunu da orada bitirmiş. Ana Sofia sosyal medyada çok aktif. Sık sık taraftarlarla da sohbet ediyor. Pepe’yi koruyan açıklamalar yapıyor. Pepe ise eşini şaşırtmayı çok sevdiğini, onu mutlu etmek için bol bol yemek yaptığını söylüyor.
Pepe, gelir gelmez Beşiktaş TV’ye verdiği röportajda spikerin isteği üzerine, onun söylediklerini tekrarladı. “Alemin gözü yaşlı Pepe artık Beşiktaşlı” dedi. Bakalım Beşiktaş taraftarlarının yüzünü nasıl güldürecek...
Agresfliği yüzünden Hannibal diyorlar
Pepe kendini özel hayatında çok sakin, sürekli gülümseyen ve şükreden bir insan olarak tanımlıyor. Ancak maçlarda onu bu şekilde görmek zor. Yeşil sahaların gördüğü en agresif futbolculardan biri Pepe. O ise adının çıktığı, bedelini de fazlasıyla ödediği görüşünde. Ama nasıl çıkmasın ki... 2009 yılında Getafe maçında Casquero’ya yaptığı ve 10 maç ceza aldığı faul hâlâ milyonların hafızasında. 2012’de El Clasico’da Barcelona’nın yıldızı Messi’nin eline bilerek basması da... Katalan basınının ona taktığı isim dikkat çekici. Pepe’yi Thomas Harris’in kitaplarındaki yamyam seri katil karakter Hannibal olarak anıyorlar. Bu konuda Real Madrid basınla davalık bile oldu. Ancak kaybettiler.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR