Yeni yılda bunları konuşacağız

Ünlü reklam ajansı JWT Intelligence yine önümüzdeki yıla nelerin damgasını vuracağını araştırdı buldu. İşte tatile gideceğimiz yerden, yiyeceğimiz yemeğe öne çıkanlar...

Tatilin yeni rotası: Kutuplar

Sosyal medyada yayınlayacak o mükemmel fotoğrafı bulabilmek için sınırları zorladıkça zorluyoruz. Artık sıradan turistik mekanlarda çekilen sıradan turistik fotoğraflar yetmiyor. Daha değişiğini arıyoruz. Uzmanlara göre bu değişiklik arayışıyla bu yıla damgasını vuracak rota kutuplar olacak. Eylül’de Alaska’daki efsanevi Kuzeybatı Geçidi’nden turistleri taşıyan ilk tur gemisi geçti bile.

Müzik festivali out, fitness festivali in

Müzik festivalleri yıllardır olmazsa olmazımızdır. Ancak ‘deneyim’ takıntısı arttıkça Coachella gibi sınırları daha da zorlayan festivaller çıkıyor karşımıza. Yapılan araştırmalara göre önümüzdeki yıl bu alan daha da genişleyecek. Bu deneyim arzumuz, sağlıklı yaşamla birleşip fitness festivallerini çıkaracak karşımıza. Ünlü fitness hocalarını ya da yoga gurularını sosyal medyada rock starlar kadar takip eden bir nesiliz neticede...

Haberin Devamı

Gece hayatının kalorisi düşecek

Malum yeni neslin en büyük takıntısı sağlık... En büyük gider kalemimiz sağlıklı yaşam için... Her şeyin düşük kalorilisini, organiğini arayıp duruyoruz. Ancak iş gece hayatına gelince işler değişiyor. Zira alkollü içeceklerin büyük kısmı çok yüksek kaloriye sahip. 2017’de bu değişecek. ABD’de çok sayıda düşük kalorili bira seçeneği çıktı bile.

Güzellik için Avokado yağı

Geçen yılın trendi hindistan cevizi yağıydı. Bu yıl ise aldığımız kozmetiklerde en çok avokado yağını göreceğiz. Bol E vitamini içerdiği için cildi yumuşatması ve nemlendirmesiyle ünlü avokado. Kullandığımız ürünleri de bu nedenle zenginleştirecek. Özellikle avokado yağı içeren rujlar nemlendirici özellikleriyle hayli popüler olacak.

Süslü tırnaklar sınırları zorluyor

Tırnakların üzerine 3 boyutlu tasarımlar yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Sosyal medyada bu hesapları ilgiyle takip eden milyonlarca kullanıcı var. Üstelik şaka değil, bu çılgınlık 2 milyar dolarlık bir pazar olmuş durumda! Renkli renkli tırnak tasarımları yapanlara hatta tırnağa canlı çiçekleri, bitkileri yapıştıranlara giderek daha fazla rastlayacağız.

Haberin Devamı

Lüks çocuklara kayıyor

Aileler çocukları için yaşayıp çocukları için birikim yaptıkça piyasayı da değiştiriyorlar haliyle. Milano Tasarım Haftası bu yıl 3-8 yaş çocuklar için tasarlanmış ultra-lüks mobilyalarla doluydu mesela. Yine çocuklara yönelik lüks hobiler de artıyor. İngiltere’de dünyanın en iyi şefi seçilen, Michelin yıldızlı isimler çocuklara yemek ve pasta kursları vermeye başladı bile. ABD’de lüks restoranlar 7-14 yaş arası çocuklar için özel masalar ayırıyor.

Ayurveda tarzı besleneceğiz

Ayurveda. Taa 1. yüzyılda Hintlilerin kullandığı sağlık ve tedavi bilimi. Ünlü bir sözü var: Beslenme yanlışsa ilacın bir anlamı yok, beslenme doğruysa zaten ilaca gerek yok. İşte son dönemin artan sağlık endişeleri nedeniyle ayurvedaya uygun yaşam da hızla popülerleşiyor. New York’ta geçen aylarda sadece ayurveda yemekleri sunan bir restoran hizmete girdi. Ayurvedanın hastalıklarla savaşmak için kullandığı en popüler baharatı zerdeçal ki bu yıl en çok rastlayacağımız tat olacak.

Haberin Devamı

Drone yarışlarına merhaba deyin

İnsansız hava araçları (drone) bir süredir eğlence amacıyla da fazlasıyla popüler. 2025’te bu pazarın büyüklüğü 4.6 milyar dolara ulaşacak. Yeni neslin yeni hobisi de drone yarışları olacak. Bu ‘sporun’ en önemli özelliği araçların üzerindeki kameralar sayesinde yarışanların adeta bir bilgisayar oyunu oynuyormuş havasına girmesi.

Yüzümüzün yeni düşmanları var

Eskiden cildimizin en büyük derdi kırışıklıklardı. Artık sadece yaşlanma karşıtı kremler kullanmak yetmiyor. İki yeni düşmanımız var: Hava kirliliği ve dijital ekranların ışığı. Bu ikisine karşı cildimizi koruyacak yüz kremleri olmazsa olmazımız olacak. Birçok ünlü marka ilk ürünleri piyasaya sürdü bile. Üstelik sadece kadınlar değil, erkekler de risk altında!

DİĞER YENİ YAZILAR