Gazete Vatan Logo

Daha çok çocuğa ulaşmak istiyor

Ezo Sunal Türkiye’nin ilk interaktif çocuk konserine imza atmaya hazırlanıyor. “11 yıldır çocuklar hayatım oldu” diyen Sunal ile hem Lalala uygulamasını hem de konser hazırlıklarını konuştuk.

Daha çok çocuğa ulaşmak istiyor

LALALA aplikasyonu nedir?

Lalala aplikasyonu içerisinde orijinal şarkıların, hikâyelerin, dans-aktivite ilişiği faaliyetlerin ve bunların karaoke versiyonlarını, hikayelerin sesli kitap versiyonlarını bulabileceğiniz eğlenceli ve eğitici okul öncesi çocuklar için hazırladığımız bir App. Google Play Store ve AppStore’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz ve bütün içeriklere ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda hikâyelerimizi sürpriz isimler seslendirdi ve seslendirmeye de devam edecek. Örneğin: Ali Sunal, Rüştü Onur Atilla, Aylin Kontente, Meltem Yılmazkaya, Serkan Keskin. Buradan bir kez daha onlara teşekkür etmiş olalım.

Bu fikir nasıl ortaya çıktı?

Çocuklarla çalıştığım için ve atölyem olduğundan çok fazla aileden neden çocuklar için çalışmalarınızı paylaşmıyorsunuz ve çocuklarla evde nasıl kaliteli zaman geçirebiliriz soruları geliyordu. Biz de çocuklarla yaptığımız çalışmaları paylaşmak istedik, paylaşmak için de en uygun yolun bir uygulama açarak olacağını düşündük. Aynı zamanda ailelerin de içi rahat olsun istedik, bunun için de birçok açıdan uygulama bizim için en doğru karar oldu. Birçok çocuğa, aileye ve öğretmene ulaşmak istedik, öğretmenler için rehber bir kaynak, aileler için de evde çocukları ile kaliteli zaman geçirmek için kullanabilecekleri bir rehber olarak tasarladık.

Haberin Devamı

Çok da güzel geri bildirimler alıyoruz. Umarız daha çok çocuğa ulaşırız.

Uygulamanın çocuklara ne gibi faydası oldu?

Çocuklara olan faydasını şöyle gözlemledik. App’i kullanırken çocuklar sadece ekrana bağlı kalmıyor bizim uygulamamız harekete ve eğlenmeye, öğrenmeye yönlendiren uygulama. Her şarkının evde bir yetişkinle, okulda bir arkadaşıyla dans, hareket ve elişi aktiviteleri var. Böylelikle çocuklar harekete yönlendirilmiş oluyor. Şarkılara eşlik fikri var. Çocukların sadece videoyu izleyerek takip edecekleri değil konuyla ilişkilendirebilecekleri, şarkıda geçen kavramları anlayacakları bir sürü fikir var. Çocuklar doğru bir yetişkinin eşliğinde bu uygulamadan faydalanıyorlar. Hem eğitici hem eğlendirici bir uygulama. Eğlenmeden öğrenme olmaz diye söylüyorum hep.

Haberin Devamı

Yazdığımız şarkı ve oyunları sahneleyeceğiz

LALALA konser fikri nerden çıktı?

Dediğim gibi çocuklar şarkılarımızı çok sevdi, velilerimizden de olumlu dönüşler aldıkça çok mutlu olduk. Bu sefer de şöyle bir geribildirim aldık: Çocuklarımızı götürebileceğimiz etkinlikler çok az, böyle kaliteli bir içeriği olan, çocukların eğlenebileceği, iyi vakit geçirebileceği bir etkinlik arıyoruz dediler. Ben de ekip arkadaşlarımla düşündüm ve neden bir Lalala konseri olmasın... Çocuklarla yaptığımız şarkıları canlı canlı sahneden paylaşmak, hepsinin eşlik ederken yüzlerini teker teker görebilmek. O yüzden de çocuklarla kendi yazdığımız şarkıları ve oyunları sahneden paylaşmaya karar verdik. Çocuklarla şarkı söyleyeceğim, çocukların enerjisine güveniyorum.

İzleyenleri nasıl bir konser bekliyor?

Lalala konserinde çocukları şarkılar, danslar, eğlenceli oyunlar bekliyor. İnteraktif bir konser olacak. Ritmik oyunlar olacak, çocuklar hep birlikte danslarımıza eşlik edecek. Canlı müzik olacak, bence o da çok keyifli çocuklar için çünkü hepsi müziği çok seviyor. Böylelikle birçok enstrümanla çalışma imkanı olacak, dinleme fırsatları olacak. Onun dışında sürpriz bir konuğumuz var. Şarkıları ben ve arkadaşlarım söyleyeceğiz. Onun dışındakiler sürpriz olsun.

Haberin Devamı

11 yıldır çocuklar hayatım oldu onların dünyası daha gerçek

Çocuklara yönelik projelerde bu kadar aktif ve üretici olmanızın özel bir sebebi var mı?

Çocukları çok seviyorum ve çocuklar için çalışıyorum zaten 11 yıldır. Öğretmenim ve bir atölyem var. O yüzden artık bu benim hayatım oldu. Eğitim işi okyanus gibi, sonsuz bir dünya ucu bucağı yok. Hem çok eğlenceli hem çok yaratıcı bir dünya. Ben de çok keyif aldığım için daha çok proje üretebilirim ileride diye düşünüyorum. Lalala da sanıyorum Türkiye’de ilk interaktif çocuk konseri.

Çocuklarla çalışmanın lüksü ve ayrıcalıkları neler?

Çocuklarla çalışmanın lüksü ve ayrıcalığı gerçekten çok. Çünkü bir kere dürüstler, gerçekler. Ne hissediyorlarsa direkt hissettiriyorlar size. O yüzden de gerçek bir dünya, eğlenceli bir dünya. Beni de aralarına alıp oyunlarına kattıkları için çok şanslı olduğumu hissediyorum. Sevgileri ya da sevmedikleri her şey çok net ortada. Çocuklarla yaptığınız şeylerde direkt geri bildirim alıyorsunuz. Çünkü dediğim gibi yalan söyleme ihtiyaçları yok. Bir şeyi sevmiyorlarsa sevmediklerini söylüyorlar bunun için ben de kendimi geliştirebiliyorum. Yaptığım bir oyunun iyi olup olmadığını hemen oynayarak aktif bir şekilde öğrenebiliyorum. O yüzden açıkçası Lalala için bu çok işime yarıyor. Çünkü çocuklarla oynaya oynaya her şeyi en güzel haline getiriyoruz.

Haberin Devamı

Peki ya siz çocuk sahibi olma konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu duruma ne kadar yakınsınız?

Şu anda öyle bir kararım yok ama tabii ki neden olmasın, kısmetse hayırlısıysa çok isterim ben de çocuk sahibi olmak.