Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya'ya gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere özel uçak "TUR" ile saat 09.00'da Polonya'ya hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Polonya ajandasında çok sayıda imza atılacak. Türkiye, 600 yılı aşan tarihi dostluk ilişkilerine sahip olduğu ve 2009 yılında bu ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine taşıdığı müttefiki Polonya ile işbirliğini her alanda geliştirmeye büyük önem atfediyor. Söz konusu ziyaret, ikili ilişkilerin tüm bölgenin yararına olacak şekilde daha da ileriye taşınmasına hizmet edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya'ya gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ankara Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve bazı ilgililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de Polonya'ya gitti.

İKİLİ VE HEYETLER ARASI GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın davetlisi olarak, 17 Ekim 2017 tarihinde Polonya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. Polonya Başbakanı Beata Szydo'nun yanı sıra Polonya parlamentosunun iki kanadını oluşturan Senato ve Sejm başkanları ile de bir araya gelecek.

ÇOK SAYIDA İMZA ATILACAK

Ziyaret vesilesiyle çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalanması da öngörülüyor. Türkiye, 600 yılı aşan tarihi dostluk ilişkilerine sahip olduğu ve 2009 yılında bu ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine taşıdığı müttefiki Polonya ile işbirliğini her alanda geliştirmeye büyük önem atfediyor. Söz konusu ziyaret, ikili ilişkilerin tüm bölgenin yararına olacak şekilde daha da ileriye taşınmasına hizmet edecek.

Haberin Devamı