Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, konuşmasında banka faizleri ve yerli araç üretimi konusunda müjdeler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi verdi

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Esnaf ve sanatkarımızın daima yanındayız. Aynı şekilde büyük yatırımcılarımıza da destekçi olduk. İş dünyamızda mutlaka bir araya gelmeye çalıştık. Yurtdışı seyahatlerimizde mümkün olduğunda iş adamlarımızla birlikte gittik. Mevzuat ya da bürakrasi engeli varsa onu kaldırmak için birlikte çalıştık.

FAİZ MÜJDESİ

Teşvik gerekiyorsa mücadelesini birlikte verdik. Fakat oluşumların içerisinde dahi, örneğin kredi faizleri noktasında bakıyorsunuz her yerde yüksek faiz şikayeti. Bunu dillendiren bir Cumhurbaşkanı olarak hep gündemimde tuttum. Gündemimde olmaya da devam edecek. Çok açık bir şekilde söylüyorum, yüksek faizi bir sömürü aracı olarak görüyorum. Kar amaçlı bir faiz mantığı yok. Sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var. Karınca yazısıyla söyleşmeler var. Girişimce okumadan imzayı atıyor. Geri çağırma olunca eli mahkum ne var ne yoksa vermek zorunda kalıyor. Bu adil bir anlayış değil. Allah'ın izniyle bunu çözeceğiz. Bir anda olmuyor her şey ama çözeceğiz.

Haberin Devamı

Tek derdi üretmek olan, kendisiyle birlikte ülkesini kalkındırmak isteyen herkesin yanında yer almaya devam edeceğiz.

TOBB asli görevlerine ne kadar odaklanırsa o kadar başarılı olmuştur. Kendi üyeleri arasında tesis ettiği dayanışma güçlendikçe bu kurumlarımızın itibarı da artmıştır. 15 Temmuz'da ortaya koyduğunuz güçlü duruşla ahilik sıfatını hak ettiğinizi ortaya koydunuz.

TÜRKİYE İLK 10'A GİRECEK

2023 Türkiye için bir dönüm noktası olacak. Karşı karşıya kaldığımız her meydan okumayı bir fırsat olarak görüyoruz.

Hızla ülkemizi gelişim gelişmiş ülkelerle yarışın içinde, ilk 10'da göreceğiz. Türkiye net ticaret fazlası veren bir ülke haline gelmeden hedeflerine ulaşamaz.

Türkiye'yi bölgesel bir güç olmak yanında bilgiye dayalı bir güce kavuşturmaktır. Gelecek bilgi temelli ekonomi üzerine kurulacaktır. Bunun için dijital dönüşümü, nitelikli iş gücünü yakalamış bir iş gücünü süratle tesis etmeliyiz.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere şehirlerimizi yenilik temelinde yeniden ele almalı, cesur dönüşüm projelerini hayata geçirmeliyiz.

Haberin Devamı

YERLİ ARABA AÇIKLAMASI

Burada bir teklifim var. Buna doğrusu hasretim. O da şudur: Diyorum ki gelin şu yerli yüzde yüz üretimi olan otomobilimizi Türkiye Odalar ve Borsalar camiası içerisinden çıkartalım...

Şimdi ben diyorum ki TOBB, kendi çatısı altından yüzde yüz yerli otomobilini 'made in Turkey' olarak çıkarsın. Şu anda ekranları başında bizi tüm Türkiye izliyor. Her an her daim böyle bir konuda yanınızdayız. Önce ülkemize sonra dünyaya Türkiye markasını tanıtacağız.

Demokratik e ekonomik standartları yüksek bir Türkiye için hepbirlikte çalışmalıyız. Gelin kendi otomobilimizi üretelim diye hep teklif ettim. Ne yapılıyor? Motaj, montaj, montaj... Bu millete yakışmıyor. Artık bu millet kendisi bunu üretebilecek beyne de sahip ürüne de sahip. Ben inanıyorum ki artık sözü de burda aldık, 80 milyon da buna şahit, inşallah TOBB çatısı altında bu işi başaracağız. Biz de üzerimize düşeni yapacağız.

CİZRE VE YÜKSEKOVA İL OLUYOR

Şırnak Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Cizre ile Şırnak'ı yanyana getirdiğiniz zaman 'Şırnak'ı nasıl şehir yapmışlar' diye şaşarsınız. Hakkari ile Yüksekoca'yı da bir araya getirdiğiniz zaman 'Hakkari'yi nasıl şehir yapmışlar' diye şaşarsınız. Bir kalkınma hamlesi yapacaksanız önce buna şehircilikten başayacaksınız. Zaman çok yakın.

Haberin Devamı

Kendimizle birlikte dünyanın tüm madurları için bütün bu başarıları yakalamak zorundayız. Bütün bunları sizlerle birlikte yapacağız. Bizim işimiz kendisi ülkesi ve milleti için bir şey yapmak isteyen herkesin önünü açmaktır. Az önce mevzuat denildi. Her şeyiyle katılıyorum. Ama bunu da beraber başaracağız. Buna prim vermeyeceğiz. Bir yerde bir şey tıkanırsa bakan arkadaşlarımızı aynı anda sizler de sıkıştıracaksınız ki bürokrasiyi beraber yıkalım. Bir çok şey vardır ki bunu bakan da bilmeyebilir, başbakan da , cumhurbaşkanı da. Ama siz iletişimi kararlı bir şekilde sürdürürseniz bu yapıyı ciddi manada çökertiriz.

Önümüzdeki dönemde dünyayı tekrar şaşırtacağız. Birileri bu vizyona dudak bükerek bakıyor olabilir. Gelin hasta adam nazarıyla bakanlara ders verelim.

Haberin Devamı

ŞEHİR HASTANELERİ GELİYOR

Şu ana kadar 350 bin civarında derslik yaptık. Hastaneler. Artık ilçelerde hastanelerimiz var. Bir de şehir hastanelerimize başladık ki, bugün dünyada hiçbir yerde eşi benzeri yok. Eksiğimiz doktor. Dün de söyledim. Sizden mezuniyetinizde yaşamadıklarınızı inşallah bu yeni üniversitenizde yaşayacaksınız. İnşası devam eden 20 kadar şehir hastanemiz var. 8 tane proje aşamasında olanlar var. Böylece benim vatandaşım hastanenin bir kapısından girdiği zaman içerde gördüğü imkanlar ona şifanın yolunu da göstermiş olacak.

Başkalarına uygulamadıkları şartları bize dayatanların yarın oyunu bizim kurallarımızla oynamak zorunda kalacaklar. O zamana kadar dinlenmek yok. Daha çok çalışacağız. Engelleri yıkıp geçeceğiz. Türkiye'yi sadece 780 bin kilometre vatan toprağından ibaret sananlara, yanımızda 100 milyonlarca kardeşimizin bulunduğunu her fırsatte göstereceğiz. Bu hedeflere ulaşmak bizim için zor değil. Yeter ki bir olalım. Bunu başardığımızda diğer hedeflere ulaşmak çok kolaydır. TOBB üyeleri bu mücadelenin en ön saflarında yer alıyor. Sorumluluğumuz büyük. Ben sizlere güveniyorum. Hep birlikte hedeflerimize ulaşacağımızı, bizden sonraki nesillere güçlü bir zemin bırakacağımıza inanıyorum.