Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'ın görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lotte New York Palace Otel'de, ABD Başkanı Trump ile gerçekleştirdiği görüşme TSİ 23.15'te sona erdi. Ağırlıklı olarak Irak ve Suriye'nin masaya yatırıldığı görüşmeyle ilgili Erdoğan "iyi geçti" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'ın görüşmesi sona erdi

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmelerini gerçekleştirdi. Erdoğan, bu kapsamda Lotte New York Palace Otel'de, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.
Amerikalı korumalara rağmen gazetecileri yanına çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin nasıl geçtiği yönündeki sorulara "İyi" yanıtını verdi. NTV muhabiri Deniz Kilislioğlu, canlı yayında buluşmada Kuzey Irak ve Suriye'nin ağırlıklı olarak konuşulduğu bilgisini verdi.

Trump: Erdoğan arkadaşım oldu
Görüşmeden önce el sıkışan liderler, kameralara kısa açıklama yaptı. Bölgesel konuları ele alacaklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok teşekkür ediyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğini öven ABD Başkanı Trump ise, "Erdoğan dostum haline geldi. Dünyanın çok zorlu bir bölgesinde görev yapıyor. Çok da başarılı işler yapıyor. Bence Türkiye ve ABD'nin şu anda hiç olmadığı kadar birbirine yakın" ifadesini kullandı.
Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.
Cumhurbaşkanlığından yapılan açılamada şu ifadeler kullanıldı:
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald J. Trump bugün New York'ta bir araya gelmişlerdir.
Görüşmede, bölgesel meselelerin çözümü için işbirliğinin geliştirilmesi ve tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususlarında mutabık kalınmıştır.
İki lider, 25 Eylül 2017 tarihinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin gerçekleştirmeyi planlanladığı referanduma karşı olduklarını ifade ederek, bu tür bir adımın ciddi sonuçları olacağını vurgulamışlardır.

Haberin Devamı