Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say'ın konserine katıldı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say’ın davetiyle “Truva Sonatı” konserine katıldı. ATO Congresium’daki konserde Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan da eşlik etti. Say, Erdoğan'a katılımı nedeniyle teşekkür etti. Konserde ABD’li Senatör Lindsey Graham sürprizi de yaşandı. Konserin diğer bir sürprizi de sahneye çıkan Erdoğan'ın Fazıl Say'ı Külliye'deki opera salonuna konser için davet etmesi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say'ın konserine katıldı!

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın Ankara prömiyerini yaptığı "Truva Sonatı" konseri ATO Congresium’da gerçekleşti.Konsere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Konser başlamadan kısa bir süre önce salona giriş yapan Erdoğan, ön sıralarda oturan bakan ve protokolle tek tek tokalaştı ve sohbet etti.
Erdoğan’ın yerini almasının ardından Fazıl Say alkışlarla sahneye geldi. Say, “Hepinizi selamlıyorum, konserime hoşgeldiniz efendim. Bu konserin biletleri yaklaşık üç ay önce bitmiştir. Hayatımın istisnai gecelerinden birini yaşadığımı düşünüyorum” dedi. Say, Erdoğan'a katılımı nedeniyle teşekkür etti.
GRAHAM SÜRPRİZİ
Konserde ABD'li Senatör Lindsey Graham sürprizi yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de kabul ettiği Graham'ı, Say'ın konserine davet etti. Erdoğan ve Graham, konseri yan yana oturarak izledi. Konsere, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy ile çok sayıda AK Partili milletvekili de katıldı.
AYAKTA ALKIŞLADI
Konserde parçalarını çalan Say’ı seyirciler ayakta alkışladı. Say, Trova Sonatını çaldıktan sonra Erdoğan’la birlikte bakanlar ve protokol de ayakta alkışladı. Say ayrıca İzmir Marşı'nı da çalarken finali Zeybek ile yaptı. Erdoğan iki parçayı yine ayakta alkışladı. Sahneye tekrar çağrılan Say'ın "Umarım sanatımı beğenmişsinizdir. Herkese teşekkürler. Sakin bir parça çalarak konseri bitirmek istiyorum. Kızımın doğumunda yaptığım kumru isimli Parça. Ona sevgiler yollayarak çalıyorum" dedi.
AŞIK VEYSEL PLAĞI HEDİYE ETTİ
Konserin sonunda sahneye çıkan Erdoğan, Fazıl Say'ı tebrik etti ve Say'a Aşık Veysel'in Kara Toprak plağını hediye etti. Sözlerine 'Sevgili Fazıl' diyerek başlayan Erdoğan şunları ifade etti:"Sevgili Fazıl, gerçekten bizlere bu prömiyeri çok farklı takdim ettiler. Tabi şimdi Çanakkale eyvallah, İzmir eyvallah, ama şimdi Ankara, İstanbul lazım. Ve Ankara'yı Kulliyedeki operada yapalım. Diğerini de İstanbul'da Harbiye merkezde yapalım. Oda güzel bir sunumla İstanbullulara ve Ankaralıları bir daha bir araya getirir. Fakat arkadaşlarım bana bir sürpriz yaptılar. Tabi Aşık Veysel olunca aramışlar taramışlar "benim yarim kara topraktır" bunun plağını bulmuşlar. Şimdi ben de bu plağı sevgili Fazıl'a takdim ediyorum."
SAY İLE SOHBET ETTİLER
Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan konserden sonra kulise geçip bir süre Fazıl Say ile sohbet ettiler.
GEÇTİĞİMİZ AY DAVET ETMİŞTİ
Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, geçtiğimiz ay annesinin vefatı üzerine kendisini arayarak taziyelerini ileten Erdoğan'ı, Ankara prömiyerini yapacağı "Truva Sonatı" adlı yeni eserini dinlemek üzere konserine davet etmişti. Erdoğan da, "programının uyması halinde konsere katılmak istediği" mesajını vermişti.

Haberin Devamı