Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrencilere müjde!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'da yaptığı konuşmada, "Burs ve krediler artacak. Lisansüstü, doktora onlar da artacak. Bu ülkede biz batıyla yarışacağız. Üniversitelerimizde kalite artacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrencilere müjde!

Trabzon Beşikdüzü'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda fakir fukara, garip gurebaya para veriyoruz. Kime veriyoruz, anneye veriyoruz. Babaya versek gidecek onunla sigara içecek. İnşallah şimdi yeni eğitim öğretimde bu rakam biraz daha artacak. Burs ve krediler artacak. Lisansüstü, doktora onlar da artacak. Bu ülkede biz batıyla yarışacağız. Üniversitelerimizde kalite artacak." dedi.

Erdoağan'ın konuşmasından satır başları:

ARTIK TÜRKİYE DÜNYADA BİR İDOL OLDU

Ali Şükrü Bey'in mekânında sizlerle birarada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geliyoruz demiştik. Hamdolsun 15 yıl geçti. Bu 15 yıl içerisinde görevi aldığımız yerden bulunduğumuz yer çok farklı. Artık dünya Türkiye'yi konuşuyor. Artık dünyada Türkiye bir idol olmuş durumda. Göreve geldiğimizde 3,4'ü konuşan Türkiye vardı. Şimdi hamdolsun çok yukarılara tırmandık. 3 bin 400'den şimdi 11 bine kişi başına milli gelirin ulaştığı bir Türkiye var. Battı, bitti diyorlardı. Ama Türkiye'yi öyle aldık şimdi bu noktaya getirdik. Geziciler çıktı meydana, dolaştılar, zannettiler ki, Gezicilerle biz Türkiye'yi bitiririz. Arkasında emperyalist güçler vardı. Bu emperyalist güçler onları kullanıyordu. 11-12 ağaç sökülüp başka yere götürülüyor diye kıyamet koparıyorlardı. Biz 2 milyon ağaç diktik. 2,5 milyar fidan diktik.

Haberin Devamı

KARAR ALDIK: SINIFLARDA ÖĞRENCİ SAYISI 30'A İNECEK DEDİK

Biz bu millete aşığız. Aşık olan dertli olan bir şeyler yapar. Aşık olmayan yapamaz. Eğitimde Türkiye'de üniversitesi olmayan il kaldı mı? 74 üniversiteyle başladık şu anda elhamdülillah 184 üniversiteye sahibiz. 270 bin derslik yaptık, mevcut dersliklerin üzerine. Cehalete karşı savaş açmak böyle olur da onun için. Eğitimde en büyük desteği Milli Eğitim'e veriyoruz. Öğretmenlere ihtiyacımız var. Boş ders olmayacak dedik. Bizim öğrencilik yıllarımızda sınıfımızda 75 öğrenci vardı. Ama Başbakanlığım dönemimde bir karar aldık. Biz öğrenci sayısını 30'a indireceğiz dedik. Şimdi tüm Türkiye'de dersliklerde öğrenci sayısı 30'a inmiş durumda.

Haberin Devamı

ŞEHİR HASTANELERİNE BAŞLIYORUZ. BİTEN HASTANELERİMİZ VAR

Şu anda fakir fukara, garip gurebaya para veriyoruz. Kime veriyoruz, anneye veriyoruz. Babaya versek gidecek onunla sigara içecek. İnşallah şimdi yeni eğitim öğretimde bu rakam biraz daha artacak. Burs ve krediler artacak. Lisansüstü, doktora onlar da artacak. Bu ülkede biz batıyla yarışacağız. Üniversitelerimizde kalite artacak. İnşallah bunlar için çok önemli adımlar atmamız lazım. Eğitimde bu adımları atarken sağlıkta şu anda Türkiye'nin dört bir yanında elhamdülillah hastanelerimiz var. Bir taraftan şehir hastanelerine başlıyoruz. İnşallah Trabzon'un şehir hastanesi de yakında başlıyor. Artık Trabzon'un sağlıkta hastane diye bir sorunu kalmayacak. Çünkü layığı neyse onu yapıyoruz.

AMBULANS UÇAKLAR GELİYOR HASTAYI ALIP HASTANEYE GÖTÜRÜYOR

Biz gelmeden önce Türkiye'de hastayı bir yerden bir yere alıp gitmek ölümdü ölüm. Şimdi ambulans uçağımızı alıp hastaneye götürüyoruz. Doğumlara köpeklerin çektiği kızaklarla hastalar taşınıyordu. Bu bir iane, lütuf değil, bu bir görevdir görev. Yola çıkarken ne dedik; biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. Şimdi yurtdışından gelen ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından ödünüyor. Biz Kanuni'nin torunuyuz. Trabzonlu Kanuni. Kanuni'yi de Trabzonlu yaptım görün. Ne diyor; halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya bir devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Bu ifade bize yol gösteriyor.

Haberin Devamı

MEMLEKETTE HASTANELERİN GEÇMİŞTEKİ HALİNİ BİLİYORUZ

Ülke olarak ilaç yurtdışından mı gelecek. Onun bedelini biz devlet olarak öderiz. Vatandaşımın ilaç yok diye çile çekmesine göz yumamayız. Hakkınızı arayın, böyle bir şey olduğu anda ilgilileri, yetkilileri arayacaksınız. Hatırlayın o günleri ilaçları alamıyorduk. Doktor yazıyor beş tane ilaç, ikisi var üçü yok. Soruyouz, "Git eczaneden alın" diye bir kafa tutuyorlardı bize. Rahmetli Savaş Ay'ın programında Kılıçdaroğlu ne yapıyordu? Hey gidi hey! Bunlarda sosyal adalet, sosyal demokrasi diye bir şey yok. Sosyal adalet bizde var, biz de onun gereğini yapıyoruz. Sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Çıkmış Alman dergisine beyanatta bulunuyor, yazıklar olsun! Türkiye'de adalet, özgürlük yokmuş. Ankara'dan çıktın İstanbul'a kadar yürüdün, senin güvenliğini kim aldı? Sen o yolda yürürken o kadar vatandaşa zulmettin. Bu hükümet sana o imkanı verdi. Hala sözde adalet derken senin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde grevler var. Orada işçiler hakkını arıyor. Sen orayı hallet ondan sonra adaleti konuşalım. Adalet duygusal değildir. Adalet hissi değildir. Adalet yürek ister yürek. Kalkıp FETÖ'cü, DEAŞ'ı, PKK'yı korumak için sözde adalet yürüyüşü yapıyorsan yazıklar olsun. Şimdi hasta diye yargı bıraktı onlar yürüyor. Bunları iyi tanıyalım.

Haberin Devamı

6 BİN KİLOMETREDEN 19 BİN KİLOMETREYE ÇIKARDIK

Havalimanlarını yaptık mı? İşte Ordu-Giresun. Trabzon inşallah daha da gelişecek. Artvin-Rize havalimanına başladık. Deniz üzerinde iki tane önemli havalimanı sadece Karadenizimizde. 25'ten 55 havalimanına çıktık. Benim vatandaşım artık araba fiyatına uçakla seyahat etsin istiyoruz. Havayolunu halkın yolu yaptık. Ulaşımda inşallah bu perfermans artarak devam edecek. Biz göreve geldik 6 bin 100 km. bölünmüş yol vardı. Biz buna 19 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Yolun varsa medenisin, yoksa medeniyetten bahsetme. Enerji aynı şekilde. Ekonomide tırmanış başladı. Güneş enerjisiyle ilgili bir ihale yapıldı, pik yaptı. Rüzgar enerjisiyle ilgili yine bir ihale yapıldı, elhümdülillah herkes bundan bir şey çıkmaz derken 8 uluslararası şirket, 4 tanesi Alman'dı ve ihale dünyada bir rekor oldu. Rekor seviyede bu ihaleyle inşallah bittiğinde elektrik ücretleri de aşağı doğru inecek.

ALMANYA YANLIŞINI ANLAYACAK AMA İŞ İŞTEN GEÇECEK

Japonlar bu ihaleye katıldılar, 1,5 milyar dolar buraya kredi temini oldu 2 bin 500 yataklı hastane İstanbul'a yapılacak. Bakın nasıl geldiler. At binenin kılıç kuşananındır bu böyle bilinmelidir. Almanlar sallayıp duruyor, varsın sallasınlar. Onlar da yanlışlarını anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak. Biz Almanlara bir şey yapmadık, ama ne yazık ki son dönemde istikameti kaybettiler. Şurada Ekim ayında seçim var, ondan dolayı birisi bir tarafa birisi bir tarafa vuruyor. Nereye vurursanız vurun biz yolumuzda gidiyoruz. Biz Türkiye'yiyiz. Atacağımız bu adımlarla Türkiyemizi çok daha farklı bir konuma getiriyoruz. getireceğiz.

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARINA 'SİYASET YAPMAYIN' DEMİŞTİM

Bakın buraya telefrik yapıyoruz. Bu telefrik buraya modernizmi getirecek. Bugüne kadar nasıl ta Uludağ, Palandöken'e şuraya buraya gidiyorlarsa bundan sonra da Beşikdüzü'ne gelip, Beşik Dağı'na tırmanacaklar. İnşallah en kısa zamanda o da bitecek. Attığımız, atacağımız adımlar var. Sizin dualarınızı, gayretlerinizi bekliyoruz. Türkiye yeniden toparlanmayla ihracatını 150 milyar dolara çıkardı. Büyümeyi ilk çeyrekte yüzde 5'e çıkardık. Daha fazla olacak. Hamdolsun Merkez Bankası'ndaki rezerv 107'yi buldu, daha fazla olacak. Borsa İstanbul rekor üstüne rekor kırıyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarına ne demiştim; siyaset yapmayın, dürüst olun dedim. Onların dedikleri tutmadı, bizim dediğimiz oldu. Ben milletime inanıyorum, güveniyorum. Milletimi Allah için seviyorum. Ve bunun için de başaracağız diyorum.