Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışını yaptı

Zihinsel ve bedensel engelli çocukların eğitim göreceği Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışını yaptı

Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in merhum eşi adına Limak Vakfı tarafından yapılan Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu törenle hizmete açıldı. Zihinsel ve bedensel engelli çocukların eğitim göreceği okulun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merhum Gülseren Özdemir'i rahmetle yad ederek, bu eğitim öğretim kurumu için Özdemir ailesini kutladı. Okulda eğitim ve öğrenim görecek zihinsel ve bedensel engellilere sağlıklı bir hayat dileyen Erdoğan, aileleri de evlatlarına sahip çıktıkları, onları hayata kazandırmak için fedakarca mücadele verdikleri için tebrik etti.

Otistik bireylere yönelik özel bir Otizm Eylem Planı hazırladıklarını anımsatan Erdoğan, planın ülkede sayıları 1 milyonu bulduğu tahmin edilen, aileleriyle birlikte 4-5 milyonluk bir kesimi kapsadığını anlattı.

İçinde 6 ana başlık ve 26 tedbirin yer aldığı eylem planının ilgili kurumlar tarafından hayata geçirildiğini dile getiren Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile diğer tüm kurumlara Otizm Eylem Planı'nın uygulamasını hassasiyetle takip ettiğini özellikle belirtmek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda ve özel sektörde engelli istihdamına da önem verdiklerini ifade ederek, "Bugüne kadar kamuda 54 bin memur, kamu ve özel sektörde 112 bine yakın işçi kadrosunda engelli istihdamını gerçekleştirdik. Özel sektörde kota fazlası çalıştırılan engellilerin sigorta primlerinin tamamını destek kapsamına aldık. Özel eğitime verdiğimiz desteği geliştirerek, bu hizmetlerden faydalanmak için gereken engel oranını yüzde 20'ye kadar düşürdük" diye konuştu.

Okulun açılışına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören eşi Revna Demirören ile iş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

"EĞİTİM SİSTEMİMİZE ARMAĞAN ETMENİN GURURU VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Limak Vakfı tarafından engelli çocuklarımıza hizmet verecek Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu'nu, eğitim camiamıza kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. İlkelerinden asla ödün vermeyen idealist bir eğitimci ve mühendis, çocuklara, gençlere, kadınlara ve ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmayı bir yaşam felsefesi olarak benimsemiş bir hayırsever, fedakâr bir anne olan ve 2016 yılında kaybettiğimiz eşim rahmetli Gülseren Özdemir'in ismine, hatırasına, gelecek idealine yakışır bu okulu, eğitim sistemimize armağan etmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Özdemir, "Hiç şüphesiz engelli vatandaşlarımızın toplumda eşit fırsatlara sahip bireyler olmaları en büyük arzumuz. Rahmetli eşimde imkanları el verdiğince yardımcı olmaya çalıştı. Bu bakış açısıyla çocuklarımızı kucaklayacak, her türlü teknik donanıma bünyesinde barındıran bu okul ile onları desteklemek ve gelecek yıllarda başarılarını kutlamak, bizlere sonsuz bir mutluluk yaşatıyor" diye konuştu.
"GELECEĞİN KAPISINDAN HEP BİRLİKTE İÇERİ ADIM ATIYORUZ"
Nihat Özdemir, "Daha geçen hafta, dünyanın en büyük ve rekor sürede tamamlanan İstanbul Yeni Havalimanı'mızın açılışını, zat-ı alilelerinizin teşrifleriyle gerçekleştirdik. Yeni havalimanımız bizler için hiç süphesiz bir gurur vesilesi. Şunu yürekten söylemek istiyorum: geçen hafta yaşadığım tarifsiz heyecanı, mutluluğu ve gururu, bugün burada aynı şekilde yaşıyorum. Çünkü, rahmetli eşimin bizlere hatırlattığı gibi; 'bugün sadece bir okulun kapısından değil, geleceğin kapısından hep birlikte içeri adım atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

OKUL HAKKINDA

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl Limak Vakfı ve İstanbul Valiliği arasında imzalanan bir protokol kapsamında yapımı kısa sürede tamamlanan ve eğitime açılan okul, engelli çocuklar için büyük bir ihtiyacı giderecek. Toplam 27 derslikten oluşan Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu, toplam 300 öğrenci kapasitesine sahip. Okulda, orta ve ağır düzeyde zihinsel engeli olan öğrenciler, orta ve ağır düzeyde otizmi olan öğrenciler ve birden fazla engeli olan (zihinsel ve bedensel) öğrenciler eğitim ve öğretim görebilecek. Okul katları çocukların kolaylığı için renklerle kodlandı ve güvenlikleri için binanın dış hatları yuvarlak olarak inşa edildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 5 bin metrekarelik kapalı alan içerisinde 27 derslik ve 12 bireysel eğitim sınıfından oluşan okulun içinde oyun odaları, uygulama evleri, atölyeler, müzik derslikleri, görsel sanatlar derslikleri ve beden eğitimi salonları bulunuyor. Ayrıca kütüphane/bilgisayar odası, veli bekleme salonu, okul aile birliği odası, fizyoterapi ve konuşma terapisi salonu, revir, yemekhane, 100 kişilik konferans salonu, kulis ve fuayesi, 2 adet (sedye alabilecek ebatta) asansör, bahçede eğitim ve oyun istasyonları, açık hava derslikleri var. Öte yandan Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu, dünyanın önde gelen gayrimenkul ve inşaat projelerinin değerlendirildiği EuropeanPropertyAwards'ta (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) En İyi Kamu Hizmet Binasıö ödülüne layık görüldü.Ödüllü proje, Mimar/Mühendis Durul Kuşdemir tarafından tasarlanırken EuropeanPropertyAwards, gayrimenkul ve inşaat projelerinin değerlendirilmesinde dünyanın en saygın organizasyonlarından biri olarak sayılıyor.

ÖĞRETMENLER DE EĞİTİM ALABİLECEK

Özellikle birden fazla engeli olan öğrenciler için en iyi koşullarda eğitim verecek şekilde planlanan okulun en önemli özelliklerinden biri de öğrencilerin yanı sıra aileler için de eğitim verilecek olması. Okulun bir diğer amacı da engelli çocuklara eğitim verebilecek donanıma sahip öğretmenlerin yetiştirilebilmesi, tecrübelerinin artması ve uzmanlaşmaları olacak. Bu amaçla okul bünyesinde özel bölümler ve sınıflarda stajyer öğretmenler için bağımsız gözlem odaları oluşturuldu.