Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2019'da devran farklı dönecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin 16'ncı kuruluş yıl dönümü Ankara Sincan'daki Harikalar Diyarı'nda düzenlenen etkinliklerde konuştu. Erdoğan, “Muhtar bile olamaz’ dediler. Mart 2003 tarihinde bu yanlış düzeltildi. Bu 16 yıl hiç kolay geçmedi. Şimdi 2023 ve 2071 hedeflerine yoğunlaşacağız” vurgusu yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2019'da devran farklı dönecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti’nin 16. kuruluş yıl dönümünde 2019 seçimlerini hedef gösterdi. ‘Bu yeni bir süreç. Bunun için köklü bir değişime ihtiyacımız var’ dedi

AK Parti’nin kuruluşunun 16’ncı yılı için yapılan kutlama etkinlikleri Sincan’daki Harikalar Diyarı’nda 6 bin davetlinin katılımıyla yapıldı. Tören, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Sayın Cumhurbaşkanım, her birimiz sizin yol arkadaşınız olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. 16’ncı yılımızda tekrar genel başkanlık görevini almanız ile birlikte yeniden büyük bir heyecan, motivasyon kazanmış durumdayız” diye konuştu. Programdaki konuşmasına “Bütün dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ak Parti’nin davası Türkiye’nin davasıdır. Bugün kurumsal bir yapı olarak Ak Parti’nin kuruluşunun 16’ncı yılını kutluyoruz. Ama Ak Parti’nin davası, binlerce yıllık bir geçmişe sahip” sözleriyle başlayan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

‘2003’te düzeltildi’

“Bu 16 yıl hiç kolay geçmedi. 2002 yılında seçimlere girdik ama şahsım Meclis’e giremedi siyasi yasağım vardı. ‘Muhtar bile olamaz’ dediler. 9 Mart 2003 tarihinde bu yanlış düzeltildi. 2004 yılında ilk mahalli idareler seçimlerinde büyük başarı elde ettik. Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nin kaldırılması söz konusu idi ve biz bunu da başardık. 2005 yılı 6 sıfır attık paramızdan. Paramıza itibar kazandırdık. 2006 yılında meşhur Danıştay saldırısı ile ve terör olayları... 2007 yılında 21 Nisan e-muhtırası... Bu arada cumhurbaşkanının halkın seçmesini sağlayan anayasa değişikliği ile önümüze çıkan engelleri aştık. Hrant Dink cinayeti başta olmak üzere cinayetler bu döneme damga vurdu. 2008 yılında partimize kapatma davası açıldı. 2009 yılı mahalli idareler seçimlerinde ülkemizdeki tüm kesimlerin sorunlarına çareler aradık. 2010 yılı... Burası çok önemli; CHP’nin Genel Başkanı bir kumpasla değişti. Siyaseti kasetler yolu ile dizayn edilmesinin en iğrenç yollarını görüyoruz. 2011 hem annemi kaybetmem, hem de geçirdiğim ameliyat nedeniyle benim için zordu. Suriye’nin uçağımızı düşürmesi, Gaziantep’teki bombalı saldırı... 53 vatandaşımız ölmüştü. 2013 Reyhanlı saldırısı ve aynı yıl Gezi olayları, dershanelerin kaldırılması... 15 yılda nasıl bir ateş çemberinden geçtiğimizi görüyoruz. Son 4 yılda ise darbe girişimi dahil tarihi bir mücadele veriyoruz. AK Parti bu mücadelenin lokomotifidir.”

‘2071’in tohumlarını atacağız’

“AK Parti davası binlerce yıllık davaya dayanıyor. AK Parti gece gündüz çalışan bir partidir. Dava sahibi herkes gibi çalıştık çalılıyoruz. Gazi Mustafa Kemal ile başlayan Cumhuriyet döneminin iddiasını taşıyan bir partiyiz. Eğitimde sağlıkta adalette emniyette enerjide toplu konutta hayata geçirdiğimiz hizmetlerle milletimizin gönlünü kazandık. Küresel rekabette iddialı bir hale geliyoruz. Tüm gücümüzü 2023 ve 2071 hedeflerine yoğunlaştıracağız. 26 Ağustos’ta Malazgirt’teyiz. Bundan sonra her 26 Ağustos’ta Malazgirt’te olmak sureti ile 2071’in tohumlarını atacağız.”

‘Pınarhisar’a giderken...’

“Az önce Sayın Başkanımız ifade etti; O gurur kibir var ya, eğer biz bunları ayaklar altına alabiliyorsak, yol açıktır. Pınarhisar Cezaevi’ne giderken ‘Bu şarkı burada bitmez’ dedik. Allah’ın izni ile bitmeyecek. Milletimiz ile ne diyoruz; ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda beraber ıslandık yağan yağmurda şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor...’

‘Devran farklı dönecek’

‘Tüm saldırıları milletimizle göğüsledik. AK Parti’nin hikayesi bir milletin aşk hikayesidir. AK Parti tüm hanelerde, tüm şehirlerde hizmeti olan bir partidir. Az önce sayın Başbakan söyledi; 11 milyon üyemiz var. Şimdi 11 milyon üyemize sesleniyorum. 2019’un Mart’ında, 2019 Kasım’ında bunu iki ile çarpmaya hazır mıyız? Bunu çarpınca bilesiniz ki devran farklı dönecek, farklı gelişecektir. ”

‘Köklü bir değişime ihtiyacımız var’

“Siyasette her türlü rekabete açığız. Madem başarının çıtası değişti bizim de bu değişimi hayata geçirmemiz lazım. Her kongrede teşkilatlarımızı bunların altındaki kurullarımızı belli oranlarda değiştirmek sureti ile yola devam ettik. Ancak bu kez çok köklü bir değişime ihtiyacımız var. Yeni bir süreç... Bütün bunlar bir tasfiye harekatı değil. Teşkilatlarımızındaki değişim ihtiyacını dile getirmemizin sebebi 2019 seçimleridir. FETÖ başta olmak üzere terör ile iltisaklı olan kişileri partimizden uzak tutmalıyız.AK Parti milletimiz ile birlikte tarih yazıyor. Partimizin ismi olan Adalet ve Kalkınma yolumuzu aydınlatıyor.”

KUTLAMADAN NOTLAR

Gül katılmadı Davutoğlu ve Arınç oradaydı

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül törene ‘mazeret bildirerek’ katılmadı. Gül’ün gönderdiği mesaj etkinlik başlarken katılımcılara okundu. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Mehmet Ali Şahin kutlamalarda yer aldı.

3 yıl sonra bir ilk

- Yoğun önlemlerin alındığı programa Erdoğan, 3 yıllık aranın ardından AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla ilk kez katıldı. Programda İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Kuran Tilaveti verildi. Kutlamalara birlikte gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın yakalarındaki 16’ncı yıl rozeti dikkat çekti.

- AK Parti’nin Kuruluş Yıl Dönümü Töreni’nin gerçekleştirileceği Sincan Harikalar Diyarı’ndaki alanda açılan sergiye gelen misafirler, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “AK Parti’yi millet kurdu, biz sadece tabelasını astık” ve “Türkiyemiz’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözleriyle karşılandı.

- Zaman tüneli şeklinde tasarlanan serginin ilk bölümünde, Erdoğan hakkında 1998 yılında verilen hapis kararına ilişkin gazete kupürleri, Erdoğan’ın 1999 yılında Pınarhisar Cezaevi’ne uğurlanışına ilişkin fotoğraflara yer verildi.

- AK Parti’nin kuruluş sürecinin de anlatıldığı sergide, partinin iktidara gelişinden bugüne kadar tüm seçimler ve yapılan halk oylamaları yer aldı.

- Erdoğan’ın 29 Ocak 2009’da katıldığı Davos Ekonomi Forumu’ndaki “One minute” çıkışından bir fotoğraf karesi de sergide yerini aldı.

- Sergide, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Binali Yıldırım’ın görev dönemlerine ilişkin fotoğraflara da yer verildi.

Haberin Devamı