Gazete Vatan Logo

Çorum'da da örümcek paniği

Çorum'da, inşaat işçisi 33 yaşındaki İsmail Dinçer'in evinde bulduğu örümceğin, Ankara'nın Haymana İlçesi'nde paniğe neden olan 10 santimetrelik 'Solifugae' cinsi örümcekle aynı olduğu anlaşıldı. Örümcek, Tarım İl Müdürlüğü'nde incelemeye alındı

Haymana'ya bağlı Çalış Beldesi Yılanlı Mevkii'nde ortaya çıkan örümcekleri görerek paniğe kapılan vatandaşların başvurusu üzerine, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri harekete geçmişti. Beldede yapılan çalışma sonrası, yakalanan örümcekler Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Böcek Bilimi Merkezi'ne gönderilmiş, yapılan çalışmalar sonucunda, örümceğin 'Solifugae' türünden olduğu belirlenmişti.

Bu örümceğin bir benzeri de dün gece Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde bulundu. Bir gecekonduda yaşayan inşaat işçisi İsmail Dinçer, evinde gördüğü 4 örümcekten birini öldürdü, canlı olarak yakaladığı diğer örümceği de Tarım İl Müdürlüğü'ne götürdü. Çorum Tarım İl Müdürü Ali Lek, yakalanan örümceğin normalden büyük olduğunu ve laboratuvarda inceleyeceklerini söyledi. Müdür Lek, "Büyük ihtimalle Haymana'daki örümcekle aynı. Kesin sonuç inceleme sonunda belli olacak" dedi.

Lek, bu tür örümceklerin zehirli olmadığını, ancak et ısırıp koparabilecek kadar güçlü yapıları olduğunu söyledi.

Dev örümcekten mahalledeki diğer evlerde de olduğunu öne süren inşaat işçisi İsmail Dinçer ise "Ben ilk kez böyle bir örümcek gördüm. 1 yaşındaki çocuğumun başına bir şey gelmesinden korkmuştum. Çünkü böyle bir örümceğin Haymana'da görüldüğünü televizyonda izlemiştim" diye konuştu.

Haberin Devamı