Gazete Vatan Logo

Civic bereketi

Türkiye’deki üretim tesislerinde 10 yıl sonra ikinci vardiyaya geçecek olan Honda, burada üreteceği Civic modeli için 400 kişiye ek istihdam sağlayacak. Marka, 160 olarak planlanan günlük üretimi de 175’e çıkardı

Civic bereketi

Bu yıl 67’ncisi düzenlenen 2017 Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA) önceki gün kapılarını ziyaretçilerine açarken fuarın yıldızlarından biri de Honda’nın Gebze tesislerinde üreteceği Civic sedan oldu. Bu yıl 35 bin Civic sedan üretimi gerçekleştireceklerini belirten Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, Gebze’de üretilen araçların yarısının ihraç edileceğini söyledi. Fabrikada ikinci vardiya ile birlikte 400 yeni istihdam sağlanacağını belirten Tsumura, ikinci vardiya sisteminin Aralık ayında başlayacağını söyledi. 160 olarak planlanan günlük üretimin 175’e çıkarıldığını dile getiren Tsumura sözlerine şöyle devam etti: Türkiye’de oldukça esnek üretim kabiliyetine sahibiz. Kapasitemizi 50 bin araca kadar genişletebilecek durumdayız. Gelen yoğun talebi karşılayabiliriz. Honda Türkiye fabrikası, kaliteli Türk işçiliği ile Civic üretiminde dünyadaki en başarılı fabrikalardan biri. Civic sedan ile ihracat pazarını 6’dan 33’e çıkardık. Dizel modelin üretime başlamasıyla da ihracat yapılan ülke sayısını artıracağız. Bu yıl Türkiye’deki satışlarda 25 bini aşabiliriz.

Haberin Devamı

Mart’ta yola çıkıyor

Honda Türkiye fabrikasında üretilecek ve Mart ayından itibaren Türkiye’de yollarla buluşmaya hazırlanan dizel motorlu Honda Civic’te, markanın bugüne kadar geliştirdiği en teknolojik dizel motor yer alıyor. 1.6 litre 120 bg gücündeki i-DTEC dizel motorun torku ise 300 Nm.