Gazete Vatan Logo

Cityscape Global 2012'de Türk Rüzgarı Esecek

Uluslararası arenadaki en önemli etkinlikte Türkiye gayrimenkul sektörü ses getirecek: Cityscape Global 2012’de GYODER ile Türk rüzgarı esecek


“Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası arenada tanıtımı için 2-4 Ekim tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirilen Cityscape Global 2012’de aktif bir şekilde rol alıyor. Türkiye’nin “Onur Ülkesi” seçildiği Cityscape Global 2012’de, tüm katılımcılara ‘Türkiye Özel Eki’ dağıtılacak. GYODER’in düzenlediği panellerde ise, Türkiye gayrimenkul sektörü, uluslararası yatırımcılara tüm yönleriyle tanıtılacak. GYODER’in Cityscape Global 2012’de başlatacağı rüzgar, katılımcı Türk firmaların da sundukları projelerle güçlenecek. GYODER’in öncülüğündeki çalışmalarla, dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Cityscape Global 2012’de ilginin odağında, güçlü yapısı ve sunduğu cazip fırsatlarla Türkiye gayrimenkul sektörü yer alacak.

Uluslararası gayrimenkul pazarının en önemli fuarları arasında yer alan Cityscape Global 2012, rekor sayıda ülke temsilcilerinin de katılımıyla 2-4 Ekim 2012 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Dubai World Trade Center’da gerçekleştirilecek. Siyasi ve ekonomik anlamda yakaladığı istikrar ile uluslararası yatırımcılar için büyük yatırım fırsatları sunan Türkiye, Türk ekonomisinin lokomotifleri arasında yer alan gayrimenkul sektörü ile de büyük ilgi toplamaya devam ediyor. Afet Yasası, mütekabiliyet, kentsel dönüşüm gibi çok önemli ve olumlu gelişmelerin yaşandığı Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası pazarlarda tanıtım misyonunu da üstlenen “Türkiye’nin gayrimenkul platformu” GYODER (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), Cityscape Global 2012’de de aktif rol üstleniyor. GYODER’in etkinlikleri ve katılımcı Türk firmalarının çalışmaları ile Türkiye, uluslararası arenadaki bu en önemli tanıtım fırsatını çok iyi bir şekilde değerlendirerek, Cityscape Global 2012’nin cazibe merkezi olacak.

Haberin Devamı

“Onur Ülkesi” Türkiye fuara damgasını vuruyor

Türkiye’nin bu yıl ‘Onur Ülkesi’ seçildiği Cityscape Global 2012’de; GYODER tarafından düzenlenecek iki ayrı panel ile Türkiye gayrimenkul sektörü, uluslararası arenada tüm yönleri ile tanıtılacak. GYODER, Cityscape Global 2012’de gerçekleştirdiği çalışmalarla, gayrimenkul sektörünü, Türk geliştiricilerini, uluslararası yatırımcılar ve yabancı basın mensupları ile bir araya getirecek. Ayrıca Türkiye gayrimenkul sektörünü tanıtmak amacıyla hazırlanacak “Türkiye Özel Eki” de, fuar sırasında Cityscape Magazine ile birlikte tüm ziyaretçilere dağıtılacak. Gerçekleştirilen yoğun çalışmalarla Türkiye gayrimenkul sektörü, Cityscape Global 2012’ye damgasını vuracak.

Haberin Devamı

GYODER panelleri ile Türkiye gayrimenkul sektörü tanıtılacak

Cityscape Global 2012’nin ikinci gününde (3 Ekim) düzenlenecek GYODER panellerinin ilki, “Türkiye’nin 10 Yıllık Geleceğindeki Cazip Yatırım Fırsatları Nelerdir?” başlığını taşıyacak. Oturum Başkanlığını GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Gökçe’nin üstleneceği panelde; Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Başkan Yardımcısı Avi Alkaş, Amplio Real Estate Investments CEO & Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Tabanlıoğlu Mimarlık’tan Mimar Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ve Akbank Genel Müdür Yardımcısı A. Galip Tözge konuşmacı olarak yer alacak. Panelde; “Türkiye’de Ziyaret, Alışveriş ve Konaklama Alternatifleri”, “Bölge, Kentsel Dönüşüm ve Sanayi Koordinatları ile Türkiye’de İç Talebin Rotası” ve “Turizm ve Gayrimenkulün Gelişimi İçin Lojistik ve Altyapı Çözümleri” başlıkları altında bilgi aktarımları gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

İkinci panelin başlığı ise “Türkiye’deki Atıl Alan ve Uygun Alan Projelerine Başarılı Şekilde Yön Vermek” olacak. Oturum Başkanlığını GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel’in yapacağı bu panelin konuşmacıları ise ENSPD Investment Project Delelopment Yönetici Ortağı Mehmet Ali Ergin, Atlas Project Başkanı Tavit Köletavitoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı ve Urban Green Global Kurucusu Sidney Rasekh olacak. Bu oturumda ise; “400 Milyar Dolarlık Bir Endüstri; Kentsel Dönüşüm”, “1.000.000 Yaşam İle Yeni İstanbul Projesi; Ne Kadar Gerçekçi”, “Türkiye’de Yatırımı Kolaylaştıran Yeni Yasa” ve “Yabancı Geliştiriciler ve Yatırımcılar İçin Yasal Düzenlemeler” konu başlıkları ele alınacak.

Haberin Devamı

Cityscape Awards’ı da GYODER etkileyecek

Fuarda ayrıca GYODER, hem girişimcilerin hem de mimarların ödüllendirildiği Cityscape Awards’ta da etkili olacak. GYODER Başkanı Işık Gökkaya, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Cityscape Awards’ta jüri üyesi olarak yer alacak.

Gökkaya, “Bu önemli fırsatı en iyi şekilde değerlendiriyoruz”

Cityscape Global 2012’nin Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası alanda tanıtımı için en önemli fırsatlardan biri olduğunun altını çizen GYODER Başkanı Işık Gökkaya, “Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan gayrimenkul sektörü, kentsel dönüşüm, yabancıların gayrimenkul satın alımına ilişkin yeni yasal düzenleme, Afet Yasası gibi çok önemli gelişmelerin yaşandığı tarihi bir sürecin başlangıcında. Yakalanan siyasi ve ekonomik istikrar ile özellikle küresel kriz sonrası güvenli ve cazip bir ortam olarak öne çıkan Türkiye, gayrimenkul alanında da çok cazip ve zengin fırsatlar sunuyor. Mevcut fırsatların yanı sıra; sırf Afet Yasası kapsamında değiştirilecek yaklaşık 5.3 milyon konut, 400 milyar dolarlık bir finansal hareketlilik gerektirecek. Mütekabiliyet engelinin aşılmasıyla birlikte Türkiye gayrimenkul sektörüne uzun vadede 10 milyar dolar civarında bir yabancı sermaye girişi bekleniyor. Mevcut ve bu gibi gelişmeler Türkiye gayrimenkul sektörünü, uluslararası pazarda gerçekten de çok önemli bir noktaya taşımaktadır. Türkiye’ye özel ilgi duyan ve yeni yasal düzenleme ile mütekabiliyet engelini aşan Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ile Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere yabancı yatırımcıların ve uluslararası fonların katılacağı Cityscape Global 2012, hem zamanlama hem de kapsadığı coğrafya açısından bizim için çok önemli. Uluslararası arenadaki bu çok önemli fırsatı daha iyi değerlendirmek adına, GYODER olarak bu önemli fuarda düzenlediğimiz panellerle Türkiye’nin etkinliğini daha da arttıracağız. Çalışmalarımız neticesinde, yabancı yatırımcılara, uluslararası fonlara, Türkiye gayrimenkul sektörünü tam anlamıyla ve en iyi şekilde tanıtma fırsatı yarattık. Türkiye gayrimenkul sektörü, Citsycape Global 2012’de cazibe merkezi olacak” açıklamasında bulundu.

Türk firmaları ilginin odağında

Türkiye gayrimenkul sektörü için çok önemli bir tanıtım fırsatı sunan Cityscape Global 2012’de, GYODER’in yanı sıra Ağaoğlu, Deska Global, Ensar Mimarlık, Tabanlıoğlu Mimarlık, Tahincioğlu, The Turkish Property Centre, Viatrans, Space Gayrimenkul, ML Yapı, ENS Project Development gibi katılımcı Türk firmalarının da projeleri ile öne çıkmaları bekleniyor.
Cityscape Global 2012 rekor katılımla büyük etki yaratıyor
2011 yılında 78 katılımcı ülkeden, 151 firma ile 20 bin sektör profesyoneli ve yatırımcıyı bir araya getirerek büyük başarı yakalayan Cityscape Global’in, katılımın yüzde 25 artmasıyla bu yıl da uluslararası pazarda yine çok önemli bir etki yaratması bekleniyor.

18 ülkeden 85’in üzerinde katılımcı

Fuarda Türkiye’nin yanı sıra; Kanada, Şili, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Hindistan, Irak, Kuveyt, Libya, Polonya, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur, İsviçre, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Büyük Britanya ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere toplam 18 katılımcı ülkeden 85’in üzerinde proje geliştirici stantlarıyla yer alacak. Cityscape Global 2012’de ilgi odağı sıralamasında Türkiye’yi, rekor sayıdaki ülke pavilyonları arasında Rusya, Katar, Mısır, ABD, Hindistan ve Irak’ın takip etmeleri öngörülüyor.

Dünya pazarı bu fuarda buluşuyor

Uluslararası büyük firmaların katılımının yanı sıra ev sahibi Dubai’nin; Emaar Properties, Falconcity of Wonders, Dubai Properties Group, Nakheel, Meraas Development, DAMAC, Deyaar and Dubai World Central gibi kilit geliştiricileri de fuarda yerlerini alacaklar. Aralarında Bloom Properties and the Tourism Development and Investment Company (TDIC)’nin de bulunduğu Abu Dhabi merkezli geliştiriciler de fuara katılacaklar.

Rus pavilyonunda ise The Northern Caucasus Resorts Company, 2020’de tamamlamayı planladığı Caucasus dağındaki 7 yıldızlı kayak otelini ve multi-milyar dolarlık plaj tesisini tanıtacak.

Lloyds TSB International Global Housing Market’e göre; emlak fiyatları son 5 yılda 2’ye katlanarak, ‘en iyi performanslı konut pazarı’ listesinin başında yer alan Hindistan pavilyonunda ise; Dewa Projects, Tata Housing ve Moshin Realty India, projeleri ile Güneydoğu Asya pazarının tanıtımı yapılacak.
Katar pavilyona ise Pearl Qatar’ı yapan geliştirici Barwa Real Estate and the United Development Company (UDC) öncülük edecek. Mısır pavilionda da La Mirada, Irak pavilionda ise Iraq Ministry of Construction and Housing yer alacak.